Ukrajina

Đuro Đaković postaje centar za servisiranje američkih oklopnih vozila

Slavonskobrodska tvrtka postat će središnji centar u ovom dijelu Europe za servisiranje američkih oklopnih vozila.

 

Prvi kontingent američkih oklopnih vozila Bradley trebao bi iz pustinje u Nevadi početkom zime doći u Hrvatsku.  Iz Ministarstva obrane odgovorili su kako projekt opremanja Hrvatske vojske vozilima Bradley teče planiranom dinamikom, a njegov je dovršetak planiran 2026. godine.

Hrvatski

Od opalog lišća s ulica prave papirnu ambalažu

 

Ukrajinski startup Releaf prvi je svjetski proizvođač papirne ambalaže od opalog lišća. Tvrtka obrađuje lišće koje prikupljaju komunalne tvrtke po cestama i trgovima u gradovima i pretvara ga u celulozu i papir za proizvodnju ambalaže.

 

Releaf želi ponuditi održivu zamjenu za papir od celuloze, čime se smanjuje sječa šuma, smanjuju emisije ugljika i pomaže gradovima u zbrinjavanju sezonskog otpada.

Hrvatski

Ryanair odlučio investirati 3 milijarde dolara u UkrajiniAviokompanija Ryanair planira u Ukrajini investirati čak tri milijarde dolara za obnovu avioindustrije nakon završetka ruske agresije.

Ovo je obznanjeno nakon današnjeg sastanka Ryanairovih predstavnika s ukrajinskim dužnosnicima i predstavnicima zračnih luka u Kijevu, Lavovu i Odesi.


Ryanairovi predstavnici su pregledali aerodromske terminale, prostor za preuzimanje prtljaga i ukrcavanje putnika, kontrolne punktove. Ocijenili su kako su u odličnom stanju i da su spremni za nastavak letova.

Hrvatski

ATLANTIC: 6.500 zaposlenih, 19 tvornica i više od 40 uspješnih godina

Francuska grupa Atlantic na tržištu je od 1968. godine i danas ima 6.500 zaposlenih. Kompanija je prisutna u Europi, na Bliskom istoku, u Aziji… Poslije otvorenja 10. tvornice u Francuskoj objavljen je intervju s Alice Delépine, voditeljicom globalnog tržišta u Atlanticu koja je opisala strategiju izvoza Atlantic Grupe. Dio intervjua donosimo u nastavku.

Od kada je Atlantic Grupa prisutna na međunarodnoj razini?

Hrvatski

Ukrajini prijeti nestašica slanine

Ukrajina bi uskoro mogla ostati bez jednog od glavnih nacionalnih poljoprivrednih proizvoda - slanine, upozoravaju poljoprivredni eksperti. 

Ove godine uvoz svinjetine u Ukrajinu iz EU-a već je oštro porastao, a stručnjaci smatraju da je Ukrajini trenutno isplativije uvoziti slaninu i smrznutu svinjetinu iz Europe, nego se opskrbljivati kod vlastitih farmera, jer su cijene domaće slanine i svinjetine znatno porasle.

Hrvatski