Tuzla

Tuzla nudi nove poticaje avioprijevoznicima

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je novi javni poziv za subvencioniranje zračnog prometa s Međunarodne zračne luke Tuzla.

 

U pozivu se navodi kako mu je cilj razvoj turizma i zračnog prometa na području županije u 2024. godini radi zadržavanja postojećih ili uspostave novih linija, povećanje broja putnika i jačanje turističkog sektora.  

Kriteriji su zrakoplovi kapaciteta minimalno 110 sjedišta i najniža cijena po rotaciji.

Hrvatski

Belamionix otvara objekt u Sarajevu

Maloprodajno tržište Bosne i Hercegovine u velikoj je ekspanziji. Jedan od trgovinskih lanaca koji bilježi najbrži rast je Belamionix iz Brčkog.

 

Ovaj lanac nije toliko poznat Sarajlijama, ali je veoma jak na području tuzlanske i brčanske regije, odakle se širi po cijeloj BiH.

Tim povodom su raspisali konkurs za prijem u radni odnos 40 trgovaca i tri magacinska radnika.

Belamionix uskoro otvara vrata i svog velikog tržnog centra u Tuzli, koji će biti najveći objekat ove kompanije do sada.

Hrvatski

Bingo gradi novi logističko-distribucijski centarBingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, u Gospodarskoj zoni Bosanska Poljana.

 

Objekt će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 četvornih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Objekat će, kako saznajemo, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Hrvatski

Stotinu i četrdeset godina pivorvarske tradicije u Tuzli

 

Priča Pivare Tuzla počinje još 1884. godine. Sagrađena u njegovom srcu, pivovara je svjedočila kako se grad oko nje razvija i raste. Svjedočila je industrijalizaciji i modernizaciji ne samo Tuzle, već i cijele BiH. Od samih početaka pa sve do današnjeg doba visoke automatizacije proizvodnje - recept za Tuzlanski pilsner je ostao potpuno isti.

 

Hrvatski

Najcitiranija bh znanstvenica istraživač je The University of Manchester

Azapagić je osnivačica i glavna urednica znanstvenog časopisa održive proizvodnje i potrošnje Elsevier, te redovna profesorica, istraživač kemije na Univerzitetetu Manchester

 

Najcitiranija bosanskohercegovačka znanstvenica je Tuzlanka prof Azapagić sa 21,000+ citata i h-indexom od 77. Trenutno radi kao profesor i istraživač na The University of Manchester

Hrvatski

Tuzla dobiva atraktivno izletište: Priprema Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa suradnicima iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline i Upravne organizacije Zavod za urbanizam, jučer je obišao prostor Stare Majevice i Zelenog kamena, na sjevernim padinama Tuzle.Prostornim planom Tuzlanskog kantona ove dvije zone predviđene su za rekreaciju, čime su se stekli uvjeti za donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen. Jučerašnji uviđaj na licu mjesta bio je u funkciji ove Odluke i budućeg Zoning plana.

Hrvatski

VIDEO Predstavnici talijanske firme boravili u Tuzli, traže radnike za nove pogone

Plan firme je da u sljedeće tri do četiri godine zaposli više od 300 radnika. Sada zapošljavaju 170 radnika, a u ovom trenutku traže 50 radnika.

 

Predstavnici talijanske firme Bosankar iz Bosanske Krupe boravili su u Tuzli, gdje su se susreli sa predstavnicima Instituta za zavarivanje i Službe za zapošljavanje TK, javlja RTV Slon.

Hrvatski