Tuzla

FOTO Pogledajte kako će izgledati kompleks u centru Tuzle vrijedan 10 milijuna KM

Park Lake imat će pet katova, veličina stanova će se kretati od 35 do 190 kvadratnih metara, a njegova specifičnost se ogleda u tome da će biti jedini objekt ovakve vrste koji je smješten u Gradskom parku prekoputa kompleksa Panonskih jezera u Tuzli.

 

Centar Tuzle postat će bogatiji za stambeni kompleks Park Lake vrijedan okvirno deset milijuna KM, a kako je potvrđeno za Klix.ba, prvi radovi na izgradnji počet će u ožujku/martu ove godine.

Hrvatski

Tuzlanka u Vladi Sebastiana Kurza

Ova 35-godišnja rođena Tuzlanka bit će najmlađa ministrica pravde u povijesti ove zemlje.

 

Tuzlanka Alma Zadić bit će nova ministrica pravde Austrije, pišu jutros austrijski mediji.

Ova 35-godišnja rođena Tuzlanka bit će najmlađa ministrica pravde u povijesti ove zemlje.

Iz Tuzle je izbjegla u Beč 1994. godine, završila pravni fakultet u Austriji, a potom studirala u New Yorku na Columbia University.

Hrvatski

Pogledajte kako će izgledati novi tuzlanski hotel "Salt City"

S obzirom na atraktivnost lokacije kao i sami eksterijer hotela nesumnjivo da će biti razlog više za dodatno privlačenje turista u grad soli.

 

Nakon izgradnje suvremenog stambeno-poslovnog objekta (SPO) „Square“ na Trgu Slobode, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Hrvatski

U centru Tuzle otvoren novi hotel

U Tuzli je otvoren novi hotel. Otvorila ga je kompanija SONI LUX d.o.o. na adresi Kulina bana 8.

Hotel je kategoriran sa 4 zvijezdice, nudi usluge smještaja za poslovne i druge korisnike u prostranim i bogato opremljenim sobama i apartmanima, kao i mogućnosti za održavanje poslovnih sastanaka i audio i video prezentacija. 

Hrvatski

Hoće li bh. grad dobiti viseći tramvaj

Podsjetimo da je riječ o ideji staroj više od 10 godina, koja se navodi i u ranije usvojenoj Strategiji razvoja grada Tuzla do 2026. godine.

 

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je u petak, 31. listopada/oktobra 2019. program kapitalnih investicija Grada Tuzle za period 2019-2023. godine.

Prema izjavama pojedinih gradskih vijećnika, jedan od projekata u ovom dokumentu je i izgradnja visećeg tramvaja iznad rijeke Jale.

Hrvatski

Tuzla postala jedinstvena turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini

Tuzlanska Panonska jezera su i ove godine najveća turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini.

Hazim Malikić živi u Austriji, a za Fenu ocjenjuje da su Panonska jezera jedinstvena.

"Tuzla je već postala turistički grad. Imam prijatelja iz Zenice koji živi u Americi. Sada dolazi u Tuzlu na Panoniku. Ekonomija u Bosni i Hercegovini napreduje i moj plan je da se vratim ovdje",  naveo je za Fenu Malikić.

Hrvatski

Otvorena vrata za investiciju od milijardu KM u Tuzli

Gradsko vijeće Tuzla jučer je na sjednici usvojilo regulacijski plan Irac-Jug. Na sjednici je istaknuto da usvajanje regulacijskog plana otvara vrata za investiciju vrijednu milijardu maraka!

Naime, nizozemski investitori su zajedno sa vlasnikom prostora Livnice odlučili izgraditi poslovno-stambeni kvart u Tuzli.

Naziv idejnog projekta je Crystalico.

 

Hrvatski

BH KOMPANIJA: Izvoze u Norvešku, razvijaju prototipe za brodarsku industriju

Norveška je jedna od rijetkih zemalja sa kojima BiH ima suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni, odnosno više izvozimo nego uvozimo.

Ovaj pozitivan trend najbolje se oslikava u poslovanju firme TTU Energetik Tuzla koja uspješno surađuje sa kompanijama iz ove, ekonomski razvijene skandinavske zemlje.

Izvoz od 7% na kompletan promet firme odličan je rezultat, objašnjava direktor. No, ovim uspjehom menadžment se ne želi zadovoljiti.

Hrvatski

Ova djevojka iz Tuzle govori 18 stranih jezika

Matea je dvadesetdvogodišnjakinja koja živi i studira tri fakulteta u Beču i to: Političke nauke, Slavistiku na kojoj studira ruski, češki i slovenački te Orijentalistiku na kojoj studira turski, arapski i perzijski jezik, prenosi BHRT.

Pojam pismenosti danas osim pukog čitanja i pisanja podrazumijeva puno više, a prvenstveno informatičku pismenost i poznavanje barem jednog stranog jezika.

Poznavanje stranog jezika pruža određenu slobodu i podiže samopouzdanje.

Hrvatski