Tuzla

U centru Tuzle otvoren novi hotel

U Tuzli je otvoren novi hotel. Otvorila ga je kompanija SONI LUX d.o.o. na adresi Kulina bana 8.

Hotel je kategoriran sa 4 zvijezdice, nudi usluge smještaja za poslovne i druge korisnike u prostranim i bogato opremljenim sobama i apartmanima, kao i mogućnosti za održavanje poslovnih sastanaka i audio i video prezentacija. 

Hrvatski

Hoće li bh. grad dobiti viseći tramvaj

Podsjetimo da je riječ o ideji staroj više od 10 godina, koja se navodi i u ranije usvojenoj Strategiji razvoja grada Tuzla do 2026. godine.

 

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je u petak, 31. listopada/oktobra 2019. program kapitalnih investicija Grada Tuzle za period 2019-2023. godine.

Prema izjavama pojedinih gradskih vijećnika, jedan od projekata u ovom dokumentu je i izgradnja visećeg tramvaja iznad rijeke Jale.

Hrvatski

Tuzla postala jedinstvena turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini

Tuzlanska Panonska jezera su i ove godine najveća turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini.

Hazim Malikić živi u Austriji, a za Fenu ocjenjuje da su Panonska jezera jedinstvena.

"Tuzla je već postala turistički grad. Imam prijatelja iz Zenice koji živi u Americi. Sada dolazi u Tuzlu na Panoniku. Ekonomija u Bosni i Hercegovini napreduje i moj plan je da se vratim ovdje",  naveo je za Fenu Malikić.

Hrvatski

Otvorena vrata za investiciju od milijardu KM u Tuzli

Gradsko vijeće Tuzla jučer je na sjednici usvojilo regulacijski plan Irac-Jug. Na sjednici je istaknuto da usvajanje regulacijskog plana otvara vrata za investiciju vrijednu milijardu maraka!

Naime, nizozemski investitori su zajedno sa vlasnikom prostora Livnice odlučili izgraditi poslovno-stambeni kvart u Tuzli.

Naziv idejnog projekta je Crystalico.

 

Hrvatski

BH KOMPANIJA: Izvoze u Norvešku, razvijaju prototipe za brodarsku industriju

Norveška je jedna od rijetkih zemalja sa kojima BiH ima suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni, odnosno više izvozimo nego uvozimo.

Ovaj pozitivan trend najbolje se oslikava u poslovanju firme TTU Energetik Tuzla koja uspješno surađuje sa kompanijama iz ove, ekonomski razvijene skandinavske zemlje.

Izvoz od 7% na kompletan promet firme odličan je rezultat, objašnjava direktor. No, ovim uspjehom menadžment se ne želi zadovoljiti.

Hrvatski

Ova djevojka iz Tuzle govori 18 stranih jezika

Matea je dvadesetdvogodišnjakinja koja živi i studira tri fakulteta u Beču i to: Političke nauke, Slavistiku na kojoj studira ruski, češki i slovenački te Orijentalistiku na kojoj studira turski, arapski i perzijski jezik, prenosi BHRT.

Pojam pismenosti danas osim pukog čitanja i pisanja podrazumijeva puno više, a prvenstveno informatičku pismenost i poznavanje barem jednog stranog jezika.

Poznavanje stranog jezika pruža određenu slobodu i podiže samopouzdanje.

Hrvatski

Jedino što bih mijenjao – postao bih freelancer puno ranije

Goran Marković je 37-godišnji Tuzlak. Po školovanju, Goran je diplomirani ekonomist, marketinškog smjera uz Online marketing specijalizaciju, a po zanimanju je multidiciplinarni dizajner. Pretežno se, kako kaže, bavi UI (User Interface) dizajnom za web i mobile, ali mu nije nepoznata ni print dizajn disciplina.

Hrvatski

WizzAir zbog daljeg širenja u BiH traži kabinsko osoblje u Tuzli

WizzAir objavio je oglas kojim traži novo kabinsko osoblje na Međunarodnom aerodromu Tuzla zbog planirane daljnje ekspanzije u Bosni i Hercegovini. 

Očekuje se da će niskocjenovni avioprijevoznik potpisati novi četvorogodišnji ugovor sa upravom aerodroma Tuzla u prvoj polovini ove godine, za period studeni 2019 - studeni 2023. godine. 

Novim sporazumom o suradnji, Wizz Air će u svoju tuzlansku bazu dodati treći avion. 

Hrvatski

Doktor u kopačkama razbija predrasude

U proljeće 2019. okončat će studij na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nogometaše bije glas du su "prznice", skloni porocima, da ne završavaju škole… Ali, ako je nekad i bilo tako, sada je sve više mladih nogometaša koji su visokoobrazovani, a među njima je i 26-godišnji prvotimac tuzlanske Slobode Adnan Salihović.

 

Medicinska sestra

 

Hrvatski