Tuzla

INPROZ Group počinje gradnju stambenog objekta na Slatini i luksuznog hotela

Prema zahtjevu investitora projektirane su stambene jedinice sljedećih kategorija: garsonijera, jednosoban, jednoiposoban, dvosoban, trosoban i četverosoban stan. Tlocrtno rješenje etaže spada pod “koridorski” tip objekata čime je ostvaren veliki broj stambenih jedinica po jednoj etaži.

 

Nakon izgradnje suvremenog SPO "Square“ na Trgu Slobode, te posljednjih radova na objektu SPO “Atik mahala”, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Hrvatski

Uz pomoć dijaspore, Tuzlaci se okreću proizvodnji ljutih paprika

Poljoprivrednici kojima su dodijeljeni plastenici su istakli da je za njih kao proizvođače posebno važno da im je osiguran otkup proizvoda. 

 

U prostorijama Gradske uprave Tuzla nedavno su potpisani ugovora sa sedam korisnika lokalne inicijative "Poboljšanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje uz potporu dijaspore".

Radi se o sedam poljoprivrednika koji su odabrani kroz javni poziv i kojima će biti dodijeljene sadnice ljute paprike i plastenici za proizvodnju.

Hrvatski

Bez zaraženih: Kako je Tuzlanski kanton pobijedio koronu

Iako je prije mjesec dana bio među najrizičnijim područjima u Bosni i Hercegovini, Tuzlanski kanton već dvadeset dana ne bilježi niti jedan zaražen slučaj od koronavirusa.

 

Razlog za to su mjere koje su Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavod za javno zdravstvo TK, kao i cijeli Krizni štab poduzeli kako bi se zaraza koronavirusa što manje širila.

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić istaknula je da zbog poštivanja tih mjera svaki dan zatvaraju klastere, te dodala kako je najvažnije da je epidemiološka situacija veoma stabilna.

Hrvatski

Tuzla će dobiti 3 tvornice i 135 radnih mjesta

Kako je priopćeno iz Gradske uprave, kompanije su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu svoje radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m2 bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta.

 

Gradska uprava Tuzla potpisala je jučer ugovore o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle u okviru Poslovne zone “Kreka Sjever” s tri kompanije.

Hrvatski

Tuzlanka u rangu sa Nobelovcima: Dobila prestižnu stipendiju

Značaj Marie Curie Actions programa ogleda se i u činjenici da je devet dobitnika Nobelove nagrade bilo nagrađeno ovom stipendijom. Marie Curie Fellowships dodjeljuje Europska Komisija kao podršku istraživačima na svim nivoima u karijeri, bez obzira na dob i nacionalnost.

 

Amela Jusić, izvanredni profesor Odsjeka za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, nagrađena je prestižnom stipendijom Marie Curie Individual Fellowship za 2019. godinu.

Hrvatski

FOTO Pogledajte kako će izgledati kompleks u centru Tuzle vrijedan 10 milijuna KM

Park Lake imat će pet katova, veličina stanova će se kretati od 35 do 190 kvadratnih metara, a njegova specifičnost se ogleda u tome da će biti jedini objekt ovakve vrste koji je smješten u Gradskom parku prekoputa kompleksa Panonskih jezera u Tuzli.

 

Centar Tuzle postat će bogatiji za stambeni kompleks Park Lake vrijedan okvirno deset milijuna KM, a kako je potvrđeno za Klix.ba, prvi radovi na izgradnji počet će u ožujku/martu ove godine.

Hrvatski

Tuzlanka u Vladi Sebastiana Kurza

Ova 35-godišnja rođena Tuzlanka bit će najmlađa ministrica pravde u povijesti ove zemlje.

 

Tuzlanka Alma Zadić bit će nova ministrica pravde Austrije, pišu jutros austrijski mediji.

Ova 35-godišnja rođena Tuzlanka bit će najmlađa ministrica pravde u povijesti ove zemlje.

Iz Tuzle je izbjegla u Beč 1994. godine, završila pravni fakultet u Austriji, a potom studirala u New Yorku na Columbia University.

Hrvatski

Pogledajte kako će izgledati novi tuzlanski hotel "Salt City"

S obzirom na atraktivnost lokacije kao i sami eksterijer hotela nesumnjivo da će biti razlog više za dodatno privlačenje turista u grad soli.

 

Nakon izgradnje suvremenog stambeno-poslovnog objekta (SPO) „Square“ na Trgu Slobode, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Hrvatski

U centru Tuzle otvoren novi hotel

U Tuzli je otvoren novi hotel. Otvorila ga je kompanija SONI LUX d.o.o. na adresi Kulina bana 8.

Hotel je kategoriran sa 4 zvijezdice, nudi usluge smještaja za poslovne i druge korisnike u prostranim i bogato opremljenim sobama i apartmanima, kao i mogućnosti za održavanje poslovnih sastanaka i audio i video prezentacija. 

Hrvatski

Hoće li bh. grad dobiti viseći tramvaj

Podsjetimo da je riječ o ideji staroj više od 10 godina, koja se navodi i u ranije usvojenoj Strategiji razvoja grada Tuzla do 2026. godine.

 

Gradsko vijeće Tuzle usvojilo je u petak, 31. listopada/oktobra 2019. program kapitalnih investicija Grada Tuzle za period 2019-2023. godine.

Prema izjavama pojedinih gradskih vijećnika, jedan od projekata u ovom dokumentu je i izgradnja visećeg tramvaja iznad rijeke Jale.

Hrvatski