Tuzla

Tuzla će dobiti autoput ka Europskoj uniji

Uskoro izrada projektnog zadatka i raspisivanje tendera za izradu projektne dokumentacije za autocestu Tuzla – Brčko.


Predstavnici ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona održali su prošlog tjedna u Sarajevu radno – konzultativni sastanak s predstavnicima Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Hrvatski

Početak gradnje kompleksa Bukovčići 2021.

Kompanija Deling invest najavila je početak izgradnje rezidencijalno-poslovnog kompleksa Bukovčići Tuzla za jesen sljedeće godine. Planirano useljenje prve faze je kraj 2023.

 

Rezidencijalno-poslovni kompleks Bukovčići Tuzla se nalazi u istoimenom tuzlanskom naselju i prostire se na 20.000 kvadratnih metara površine.

Blok na platou svojom geometrijom kako u horizontalnom tako i u vertikalnom smislu mimikrijski imitira obrise susjednih brda.

Blok čini jedan centralni, bazni stambeni objekt te više okolnih.

Hrvatski

Imamović najavio projekt u Tuzli vrijedan 50 milijuna KM

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović najavio je izgradnju velikog projekta u tom gradu.

 

Riječ je kompleksu vrijednom 50 milijuna KM.

– Danas vam predstavljam veličanstveni idejni projekt tuzlanske firme Deling. Ovaj kompleks vrijedan oko 50 milijuna KM, su zamislili iznad Panonskih jezera, iznad ulice prema Gradini, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle – napisao je Imamović na Facebooku.

 

Hrvatski

Počela priprema terena za uređenje prostorne cjeline "Pecara 2"

Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija "Bingo" će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. 

 

Počela je priprema terena za novu investiciju kompanije "Bingo" u Tuzli, piše portal Tuzlarije.net.

Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija "Bingo" će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. 

Hrvatski

Ekspanzija gradnje hotela u Tuzli

Pojedinci su u ovoj oblasti pronašli interes i razvili vlastite male biznise. Vlasnici velikih firmi, opet, odlučuju se na gradnju elitnih hotela kako bi gostima ponudili ekskluzivniju uslugu.

 

Posljednjih mjeseci evidentna je ekspanzija gradnje hotela u Tuzli. U vremenu epidemije koronavirusa kada mnoge grane privrede bilježe gubitke i otpuštaju radnike, građevinari i hotelijeri pronašli su interes da nastave realizaciju ranije predviđenih ili započetih projekata.

Hrvatski

U Tuzli se uskoro otvara luksuzno opremljeni hotel

Investitor hotela je TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla.

 

Svi gosti i turisti, domaći i strani koji dolaze u Tuzlu i imaju želju da osjete i posjete sve ljepote Tuzle koja polako ali sigurno postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, uskoro će moći uživati u luksuznom smještaju u srcu grada Tuzla, piše tuzlanski.ba.

Hrvatski

Zgrada firme u stečaju renovirana i postala hotel

Zgradu je prošle godine kupilo poduzeće Tuzla Remont, koje je u vlasništvu firme Bingo d.o.o. Tuzla.

 

U Tuzli se sutra otvara hotel Salis, navedeno je na Facebook stranici ovog hotela.

– Hotel nudi sve potrebno za ugodan boravak s moderno opremljenim sobama i restoranom. Doživi grad soli na autentičan način u Salisu. Dobro nam došli – navodi se u statusu koji je danas objavljen na stranici.

Hrvatski

INPROZ Group počinje gradnju stambenog objekta na Slatini i luksuznog hotela

Prema zahtjevu investitora projektirane su stambene jedinice sljedećih kategorija: garsonijera, jednosoban, jednoiposoban, dvosoban, trosoban i četverosoban stan. Tlocrtno rješenje etaže spada pod “koridorski” tip objekata čime je ostvaren veliki broj stambenih jedinica po jednoj etaži.

 

Nakon izgradnje suvremenog SPO "Square“ na Trgu Slobode, te posljednjih radova na objektu SPO “Atik mahala”, INPROZ Group d.o.o. Tuzla najavljuje i nove građevinske projekte u gradu soli.

Hrvatski