tender

Objavljen tender za izgradnju Sarajevske obilaznice – LOT 3B

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je tender za izvođenje radova na izgradnji Sarajevske obilaznice – LOT 3B.

Ugovor uključuje izvođenje radova na izgradnji gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća. Dužina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometara.

Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH. Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Hrvatski

Raspisan međunarodni tender za izgradnju HE “Dabar”

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici” (HET) Ilija Tamindžija izjavio je Srni da su HET i Hidroelektrana /HE/ “Dabar” raspisali međunarodni javni poziv za finansiranje i izgradnju HE “Dabar” po sistemu “ključ u ruke”, vrijedan oko 400 miliona maraka.

Hrvatski

Sarajevski aerodrom objavio tender vrijedan 30 miliona KM

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je danas, 10. maja, tender za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B. Riječ je radovima vrijednim 30 miliona KM bez PDV-a, a rok za prijem ponuda je 10. jul ove godine.

Proširenje Terminala B je bio nužan potez s obzirom na to da raste broj putnika na sarajevskom aerodromu. 

Hrvatski

Uprava za indirektno oporezivanje BiH ponovo raspisala tender za kupovinu zgrade

Uprava za indirektno oporezivanje raspisala je po treći put tender za kupovinu poslovnog objekta u Banjoj Luci za smještaj zaposlenih u Centralnom uredu UIO i sjedištu Regionalnog centra Banja Luka.

Kako se navodi u tenderu, polovni objekat može biti udaljen najviše tri kilometra od sadašnje lokacije UIO i na području grada Banja Luka. 

Objekat treba sadržavati dvije zasebne cjeline s posebnim ulazima površine cca 7.500 metara kvadratnih za potrebe centralnog ureda i prostor površine cca 4.500 metara kvadratnih za Regionalni centar Banja Luka.

Hrvatski