SARAJEVO
Sarajevski aerodrom objavio tender vrijedan 30 miliona KM
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 10 svibnja, 2018
Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je danas, 10. maja, tender za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B. Riječ je radovima vrijednim 30 miliona KM bez PDV-a, a rok za prijem ponuda je 10. jul ove godine.

Proširenje Terminala B je bio nužan potez s obzirom na to da raste broj putnika na sarajevskom aerodromu. 

– Pristanišna zgrada Terminala B je objekat kroz koji se vrši prihvat i otprema aviona, putnika, prtljaga, pošte i robe, dakle, radi se o jednom od najznačajnijih objekata na aerodromu, koji svojim resursima osigurava izvršavanje avio-operacija. Terminal B je dimenzioniran za procesuiranje milion putnika – istakli su ranije iz odjela za odnose sa javnošću sarajevskog aerodroma, piše eKapija

Kako su objasnili, radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, imajući u vidu da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije uticati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Proširenje bi trebalo da osigura dodatnih oko 9.000 m2 prostora na četiri etaže i to suteren, prizemlje i dva sprata.

Takođe, Međunarodni aerodrom Sarajevo je danas objavio tender za stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova, a rok za dostavljanje ponuda je 26. jun. Vrijednost ovog ugovora je milion maraka.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce