rođendan

Hell Energy obilježio punoljetnost otvaranjem megatvornice

Kompanija HELL pohvalila se novom prekretnicom: proteklog tjedna u Szikszou u Mađarskoj otvorila je novu tvorničku jedinicu opremljenu najsuvremenijom tehnologijom u industrijskom parku HELL.

 

S novootvorenom jedinicom, HELL megatvornica sada se prostire na površini od 77,11 hektara. Može obraditi do 10 milijardi limenki napitaka godišnje, uključujući 4 milijarde limenki i 6 milijardi komada napunjenih finalnih proizvoda.  

Hrvatski

COCKTA: Prvo gazirano piće u Jugoslaviji

Otac Cockte, Emerik Zelinka, stvorio je Cocktu 50-ih godina prošlog stoljeća u poduzeću Slovenijavino.

Upotrijebio je plodove šipka, prijatno kiselkast vitamin C, različito aromatično bilje, čistu izvorsku vodu i karamelizirani šećer.

Cocktino ime je izveo od riječi “cocktail” koja znači mješavinu aromatičnog bilja i time stvorio prvo gazirano bezalkoholno piće u Jugoslaviji.

Hrvatski

Sretan rođendan Google!

Google slavi 20. rođendan u ponedjeljak obilježavajući dva desetljeća u kojima je razvio tražilice tako utkane u svakodnevni život da je njegovo ime postalo glagol.  

Tvrtka planira proslaviti rođendan u San Franciscu ceremonijom posvećenom budućnosti intrnetskog pretraživanja i obećala je pritom nekoliko iznenađenja.

 

Kako je sve počelo

 

Hrvatski

Za 12. rođendan 112 vrijednih nagrada

– Povodom obilježavanja 12 godina poslovanja u BiH, dm drogerie markt d.o.o., vodeća kompanija u kategoriji drogerija na našem tržištu, želi nagraditi vjernost svojih kupaca rođendanskom nagradnom igrom.

U narednih 14 dana, tačnije od 27.6. do 10.7., u dm prodavnicama širom BiH kupci su pozvani da okušaju svoju sreću i osvoje jednu od 112 vrijednih nagrada!

Hrvatski

FlixBus slavi 2. rođendan u regiji i 1. rođendan u BiH

Nakon samo godinu dana od otvaranja regionalnog ureda FlixBusa u Zagrebu te prvih linija u ovom dijelu Europe 16.06.2016. godine, otvorene su i prve zelene linije iz Sarajeva prema Sloveniji i Njemačkoj, točnije 15.06. 2017. Time je putnicima iz BiH ponuđen alternativan prijevoz koji je u tradicionalnu autobusnu vožnju uvrstio udobnost uz više prostora između sjedala, sigurnost u modernim potpuno opremljenim autobusima starim u prosjeku tri godine uz visoku razinu usluge poput besplatnog Interneta te utičnica pored sjedala.

Hrvatski

Osamdeset godina Volkswagena

Prije 80 godina Adolf Hitler položio je u Wolfsburgu temeljni kamen za tvornicu Volkswagen koja je i danas srce tog multinacionalnog koncerna.

Volkswagen je idejno začet koju godinu prije tog 26. svibnja 1938., kada je ondašnji savez njemačkih proizvođača automobila austrijskom inženjeru Ferdinandu Porscheu dao nalog za konstrukciju "narodnog automobila".

Bilo je to zapravo u režiji nacističke organizacije Snaga kroz radost (Kraft durch Freude-KdF) zadužene da upražnjava slobodno vrijeme njemačkog građanina.

Hrvatski

Novi izgled Nektara za 145. rođendan

"Banjalučka pivara" svečano je obilježila 145 godina postojanja i povodom ovog značajnog jubileja predstavila je novi izgled nektar piva, etiketu koja simbolizuje 145 godina dugu tradiciju kvaliteta.

Pivara, u kojoj je zaposleno oko 270 radnika, svoj jubilej obilježila je kao jedan od najstarijih industrijskih kolektiva u Banjaluci i jedna od najvećih kompanija prehrambene industrije RS i BiH.

Hrvatski

RSG: Radio Stari Grad slavi 25. rođendan

Radio Stari Grad (RSG) zasigurno je najslušaniji radio u našoj zemlji, a ovih dana slušatelji imaju priliku uživati u slavljeničkom programu prepunom zabave i odličnih nagrada!

Ovaj popularni radio je osnovan 25. siječnja 1993. godine, a danas je apsolutni radijski lider na bh. tržištu.

Kroz svoje dugogodišnje postojanje uspio je postati općeprihvaćen brand i prepoznatljiv je na svim mjestima gdje se sluša.

Bogat sadržaj, odlična glazba, kreativni i zabavni spikeri, snažan i upečatljiv marketing otvorili su srca brojnih slušatelja.

Hrvatski