porche

Porsche povećava udio u Rimac Automobilima

Rimac Automobili, osigurali su povećanje ulaganja iz Porschea, čime je svoj udio u kompaniji Porsche povećao na 15,5 posto, objavili su iz kompanije.

U lipnju 2018. njemački proizvođač sportskih automobila kupio je 10 posto udjela u Rimac Automobilima. Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo.

Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.
 

Hrvatski

STIGLA ZVJERKA: Službeno predstavljen prvi električni Porsche Taycan

Napokon! Četiri godine od prikazivanja konceptnog modela Mission E, Porsche je službeno predstavio i javnosti prikazao svoj prvi električni automobil – Taycan. Prema riječima izvršnog direktora kompanije za Sjevernu Ameriku Klausa Zellmera, Taycan je najambiciozniji i najnapredniji Porsche koji je kompanija napravila dosad.

Hrvatski

Porsche BiH u podzemnoj garaži preko puta Vijećnice postavlja e-punjače

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i tajnik tijela državne službe Alma Destanović primili su jučer predstavnike kompanije Porsche BiH.

Tijekom sastanka dogovorena je suradnja koja će biti realizirana za nekoliko mjeseci, točnije nakon izgradnje javne podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića.

Ova garaža imat će dvije etaže i 155 parking mjesta, a zahvaljujući suradnji sa kompanijom Porsche BiH imat će i punionicu za električne automobile.

Hrvatski