pekara

Tvrtka Žito uložila devet milijuna eura za obnavljanje pekare u Sloveniji


Tvrtka Žito, koja je dio hrvatske grupe Podravka, danas je u Mariboru svečano pustila u rad obnovljenu pekaru. Kako je rekao prvi čovjek Žita Tomislav Bujanović, cjelokupna investicija u modernizaciju proizvodnje vrijedna je devet milijuna eura, što znači da su na putu da postanu najveća pekara u Sloveniji.  

Hrvatski

Od 6.000 litara piva za bacanje do kruha koji traži cijela Njemačka

Pitaju ih iz cijele Njemačke mogu li ih slati poštom, što rado čine.

 

Pošto su u Njemačkoj restorani, pivnice i barovi zatvoreni zbog epidemije, pivara “Fuechschen”u Dizeldorfu se našla u situaciji da ima 6.000 litara svog starog piva bakarne boje “Altbir” kome se približio istek roka trajanja.

Hrvatski

Bračni par iz Imotskog razvio uspješan obiteljski biznis

Bračni par Danijela i Marijo Maršić-Samčović iz Prološca Donjeg razvili su iz svoje male kućne pekare pravi biznis i to pod parolom "Kod kuće ti je najbolje, samo triba radit ko u Njemačkoj i neće ti garant ništa falit".

Tvrde kako su oni dokaz da se može raditi i lijepo zaraditi u Imotskoj krajini, iz koje svakim danom odlaze mladi za poslom u inozemstvo, kako bi mogli pristojno živjeti. Prije dvije godine u maloj garaži u sklopu svoje kuće njih petero iz obitelji započeli su s pripremom i pečenjem domaćeg kruha ispod saća (peke).

Hrvatski