nova zaposlenja

Siemens Energy planira zaposliti više od 10.000 radnika Njemački proizvođač opreme za elektrane Siemens Energy planira zaposliti više od 10.000 radnika i uložiti 1,2 milijarde eura u poslovanje s električnim mrežama, rekao je izvršni direktor u utorak, skiciravši plan širenja poslovanja koji uključuje i Hrvatsku.  

Hrvatski

Binas potpisao ugovor s Indijom i planira do kraja godine zaposliti 300 novih radnika

 

Direktor Binasa Abaz Mandžuka precizirao je da trenutno imaju potpisane ugovore u vrijednosti oko 100 miliona KM od čega u ovoj godini planiraju realizirati oko 50 miliona, ili duplo više od prošlogodišnjih 25 miliona KM.  

Rekao je da trenutno zapošljavaju 420 radnika i ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine bi trebala biti uvedena još jedna smjena te bi uz dodatna zapošljavanja mogli dobiti "još jedan Binas".

Hrvatski

Hoteli Ilidža otvaraju još 83 radna mjesta

 

Hoteli Ilidža raspisali su oglas za prijem 83 radnika, nakon što su nedavno u sklopu ovog kompleksa otvorena još dva hotela.

HBRD Hoteli Ilidža objavili su oglas „u skladu s ukaznom potrebom, a iz razloga otvaranja hotela Austria i hotela Bosna, te povećanja kapaciteta“.

Traže se kuhari, recepcioneri, konobari, poslastičari, sobarice, higijeničari itd.   

Hrvatski