VRIJEDNOST UGOVORA 100 MILIONA KM
Binas potpisao ugovor s Indijom i planira do kraja godine zaposliti 300 novih radnika
Manager BiH 20 svibnja, 2024

 

Direktor Binasa Abaz Mandžuka precizirao je da trenutno imaju potpisane ugovore u vrijednosti oko 100 miliona KM od čega u ovoj godini planiraju realizirati oko 50 miliona, ili duplo više od prošlogodišnjih 25 miliona KM.  

Rekao je da trenutno zapošljavaju 420 radnika i ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine bi trebala biti uvedena još jedna smjena te bi uz dodatna zapošljavanja mogli dobiti "još jedan Binas".

Ministar odbrane BiH Zukan Helez izjavio je jučer u Bugojnu da će tamošnja fabrika Binas zahvaljujući novim ugovorima potpisanim s Indijom do kraja godine zaposliti još najmanje 300 novih radnika.

Naveo je da mu je posebno drago što se u tom poduzeću usvajaju nove tehnologije poput razvoja upaljača za male rakete za dronove.

- Namjenska industrija BiH je u većinskom državnom vlasništvu i tako će ostati zauvijek a drago mi je da su i Amerikanci ušli u vlasništvo ali će ostati manjinski vlasnici - poručio je Helez.

Medijske napise o tome kako 90 posto proizvodnje Binasa ide za potrebe Izraela nazvao je zlonamjernim glupostima.

Helez je podsjetio da je prije dvije godine Binas bio pred stečajem i da je dio tehnologije bio prebačen u PRETIS a dio u Bratunac, što je predstavljalo pokušaj SDA i nekih koji su sada u zatvoru da unište Binas.

Dodao je da se dolaskom Trojke na vlast situacija promijenila i danas je Binas uspješna priča, za što je najviše zaslužna nova uprava.

 

biznis.ba / Manager.ba

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!