Nobel Corporation

Mostarski Nobel Corporation dobitnik prestižne regionalne nagrade EKO Biznis Partner 2019

Ova nagrada je od posebnog značaja, jer dolazi u godini kada  Nobel slavi 20 godina postojanja. 

 

Godišnja nagrada BIZNIS PARTNER, ustanovljena je prije dvadeset pet godina s ciljem da skrene pažnju javnosti i promovira kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama iskazujući dobre poslovne rezultate.

Izrasla je u prestižno poslovno i javno priznanje u regiji.

Hrvatski

Mostarski Nobel dugogodišnji partner Francuskog veleposlanstva u Sarajevu

Francusko veleposlanstvo u Sarajevu je tradicionalno, 14. srpnja 2018. godine obilježilo veliki francuski, nacionalni praznik – Dan pada Bastille, čijem su svečanom obilježavanju nazočile brojne zvanice.  

Bio je to i dan uoči završnice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, gdje su snage odmjerili Francuzi i Hrvati, što je dodatno „zagrijalo“ atmosferu i zasigurno bilo tema brojnih razgovora.

Hrvatski

Nobel s Atlanticom i ove godine na prijemu Francuskog veleposlanstva

Francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson u četvrtak je u Sarajevu upriličio svečani prijem povodom Nacionalnog praznika Francuske.

Dan pada Bastille slavi se kao znak sjećanja na datum 14. srpnja 1789. godine, odnosno početak velike Francuske revolucije kojom je svrgnuta tadašnja apsolutistička monarhija.

Svečanost proslave spomenutog praznika otvorio je domaćin, ambasador Guillaume Rousson.

Hrvatski

Projekt srednjoškolaca iz BiH osvojio nagradu u Americi

Internacionalna Genius olimpijada projekata namijenjena je učenicima srednjih škola koji se bave važnim pitanjima današnjice, te iskazuju svoje intelektualne i istraživačke vještine kroz projekte.

Natjecanje se održava u Oswegu u Sjedinjenim Američkim Državama i ove godine je trajalo u periodu od 17. do 22. lipnja.

Prvi korak natjecanja je prijava projekta putem internetske aplikacije.

Hrvatski

Kompanija Nobel već tradicionalno izlagala na Sajmu privrede u Tešnju

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj u periodu od 13. do 16. lipnja, u gradu poznatom kao čudo bosanskog biznisa, održan je 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019 koji je okupio više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine Nizozemskee, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Turske.

 

 

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Sjeverna Makedonija. 

Hrvatski

U Tuzli 14. ožujka besplatno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje''

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u suradnji sa Ginekološkom klinikom Dr. Balić u Tuzli organizira Edukativno druženje s trudnicama koje će se održati 14.03.2019. godine.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj.

Druženje će se održati u Zdravstvenoj ustanovi specijalna bolnica "Centar za srce BH", na adresi Alekse Šantića 8, u prizemlju. 

Hrvatski

Mentorstvo iz dijaspore kao ključan faktor razvoja poduzetništva u BiH

U prostorijama Tehnološkog parka Intera u Mostaru predstavljene su uspješne priče sudionika D4DSTARTUPS projekta, koji je povezao mlade poduzetnike iz BiH, a koji su uz mentorsku pomoć stručnjaka iz dijaspore osmislili  inovativna idejna rješenja za pet vodećih bh. kompanija, te na taj način svoje ideje razvili u konkurentne IT startupe.

D4STARTUPS aktivnosti implementiraju se u okviru projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)",  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Hrvatski