motivacija

Kako kreativnim životopisom privući pažnju najvećih svjetskih kompanija?

Nezaposlene se osobe u potrazi za poslom uvijek susreću s istim problemima. Stalno šalju životopise i molbe, a neki dospijevaju do razgovora za posao, dok veliki dio njih ipak ne. Svatko se od njih želi na neki način istaknuti i pokazati kako su baš oni osoba koju kompanija treba zaposliti.

Hrvatski

Za jednog poslodavca idealno je raditi od 3 do 5 godina

Radite li dugo kod istog poslodavca ili često mijenjate poslove? Koji je idealan vremenski period za rad kod jednog poslodavca? Isplati li se biti lojalan? Odgovore na ova pitanja pronašli smo u međunarodnom Paylab istraživanju koje je provedeno u siječnju i veljači ove godine na uzorku od 57.719 ispitanika iz 12 europskih zemalja.

Hrvatski

Ovaj direktor zapošljava ljude koji iza sebe imaju neuspjehe

Tijekom života učeni smo da je uspjeh jedino prihvatljiv, od malih nogu, bilo da je u pitanju škola, takmičenja ili neki hobi, pa sve do izbora najbolje karijere. S druge strane, neuspjeh je nešto što treba izbjeći kao kugu. Popularna kultura prikazuje one koji nisu uspjeli u nečemu kao gubitnike sa niskim samopouzdanjem i bez radne etike – što ne može biti dalje od istine.

Hrvatski