Microsoft

Kako je Microsoft za pet minuta izgubio 17 milijardi dolara

Cilj projekta je da se izgradi prostor (tzv. cloud) za skladištenje i upravljanje osjetljivim vojnim i obrambenim podacima.

 

Microsoftove dionice jučer su pale nakon što je savezni sudac naredio privremeno zaustavljanje ugovora JEDI koji je Pentagon dodijelio kompaniji prošle godine.

Uslijed pada vrijednosti dionica, tehnološki gigant je za samo pet minuta izgubio 17 milijardi dolara tržišne vrijednosti.

Tržišna vrijednost Microsofta sada je oko 1.400 milijardi dolara, pokazuju podaci "Bloomberga".

Hrvatski

Mirad Maglić novi direktor Microsofta u BiH

Na ovu poziciju dolazi nakon što je Omar Krivošija najavio odlazak poslije 10 godina rada u Microsoftu.

 

Mirad Maglić, novi je direktor Microsofta u BiH, saznaje Akta.ba.

On je do sada pri Microsoftu radio kao regionalni menadžer za razvoj poslovanja u CEE MC regiji. 

Prije nego što se pridružio Microsoftu u 2006. godini, Mirad je vodio vlastitu softversku firmu i radio je na nekolicini projekata na razvoju softvera za klijente u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. 

Hrvatski

Omar Krivošija napušta poziciju direktora Microsofta

Omar Krivošija napušta poziciju direktora Microsofta poslije 10 godina rada u ovoj kompaniji, potvrdio je on jučer.

U emotivnom govoru na otvaranju 8. MSCommunity konferencije, prisjetio se svog prvog otvaranja konferencije na 4. NetWorku u Banji Vrućici kada se onesvijestio na sceni i kada mu je bilo izuzetno teško.

"Ipak, danas mi je još malo teže jer je ovo moj posljednji govor kao direktora Microsofta", poručio je on, dodajući da ostaje u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski

Ovo je najvrjednije dioničko društvo na svijetu, preteklo je Apple

Microsoft je najvrjednije dioničko društvo na svijetu, a slijedi ga donedavno prvi Apple, pokazuje novo istraživanje konzultantske kuće PwC.

Prema njihovoj ljestvici Global Top 100, koja obuhvaća 100 najjačih dioničkih društava u svijetu, tehnološki sektor i dalje dominira među najvrjednijim tvrtkama izlistanim na svjetskim burzama.

Naime, osim Microsofta i Applea, među deset najjačih kompanija su i Amazon, Alphabet, Facebook, Alibaba i Tencent.

Hrvatski

Svijet ima dvije trilionske kompanije, obje iz istog grada

Svijet sada ima dvije kompanije čija je burzovna vrijednost preko trilion dolara (1 trilion = 1.000 milijadi), i obje imaju sjedište u široj oblasti istog grada – američkog Seatllea, piše CNN Business.

Amazon se u četvrtak pridružio Microsoftu u ovom ekskluzivnom klubu, navodi američka mreža.

CNN podsjeća da je Amazon već jednom, u rujnu prošle godine, nakratko bio premašio prag vrijednosti od trilion dolara.

Hrvatski

Najvrjednija američka kompanija: Microsoft prešao vrijednost od tisuću milijardi dolara

Nakon što su dionice Microsofta ponovno porasle, tehnološki je div prešao tržišnu vrijednost od bilijun dolara (eng. trillion) čime je i više nego zaslužio titulu najvrjednije američke kompanije.

Tijekom prošlog tjedna, kako piše Quartz, cijena Microsoftovih dionica skočila je za gotovo deset posto te je dosegla rekordnu vrijednost od 131,40 dolara po dionici.

Hrvatski

SVI SU POZVANI: Predstavnici Facebooka i Microsofta dolaze u Hrvatsku tražiti mlade talente!


Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća.

Putem sajma hrvatski studenti, ali i svi mladi imat će priliku upoznati se s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu i uspješnim poduzećima.

Hrvatski

Microsoft dostigao vrijednost od 1.000 milijardi dolara

Dionice na Wall Streetu su jučer u padu zbog sumornih financijskih izvještaja kompanija iz industrijskog sektora, a pad je registriran i na europskim burzama.

No, dionice Microsofta su porasle za 4,2 posto nakon što je kompanija prijavila bolje kvartalne poslovne rezultate od očekivanih.

To je doprinijelo da tržišna vrijednost kompanije dostigne 1.000 milijardi dolara, čime je postala treća američka kompanija, poslije Applea i Amazona, koja je dostigla taj prag.

Hrvatski

Microsoft i BMW otkrili zajednički projekt

HANNOVER, Američki softverski gigant MICrosoft i njemački BMW pokreću novi zajednički projekt.

 

Naime, oni žele da pojačaju efikasnost montažnih postrojenja povezujući različite proizvođače u automobilskom sektoru, priopćile su dvije kompanije na industrijskom sajmu u Hannoveru.

Efikasnost montažnih linija često se zasniva na složenim softverskim sistemima koji čuvaju podatke u odvojenim skladištima i koče proizvodnju, priopćile su kompanije.

Hrvatski

Čovjek koji je učinio da Microsoft postane najvrjednija kompanija

Kada je Satja Nadella (51) prvi put došao na čelo Microsoft-a u veljači 2014. godine, kompanija je ubrzano gubila snagu.

Microsoft Windows 8 je bio katastrofa, a zaposleni u Microsoftu su se borili između sebe za nadmoć i bili u lošim odnosima.

Za to vrijeme potrošači i programeri su gubili vjeru u njih.

Sada su se vremena promijenila.

Kada je u petak zatvorena burza, tržišni limit kompanije Microsoft premašio je Appleov, a to je nešto što se nije dogodilo otkako je Barack Obama bio predsjednik.

Hrvatski