koncar

Končar i Siemens Energy osnovali još jednu zajedničku tvrtku

Nakon uspješne suradnje kroz zajedničku tvornicu Končar – Energetski transformatori, Končar i Siemens Energy osnovali su još jednu - Končar – Transformatorski kotlovi (KTK) koja će se baviti proizvodnjom transformatorskih kotlova u novoj tvornici. 


Končar i Siemens Energyja potpisali su sporazum o zajedničkom pothvatu i utemeljili novo gospodarsko društvo Končar – Transformatorski kotlovi (KTK) koje će se baviti proizvodnjom i prodajom transformatorskih kotlova.

Hrvatski

Končar i Elektroprijenos BiH u poslu vrijednom 3 milijuna KM

Hrvatski proizvođač električne opreme Končar Elektroindustrija priopćio je u četvrtak kako je njegova jedinica Končar inženjering sklopila ugovore s bosanskohercegovačkim operatorom elektroprijenosnog sustava Elektroprijenos BiH za rekonstrukciju 400/x TS Mostar 4 i 220 kV Mostar 3. Radi se o dva važna objekata sustava prijenosa električne energije u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Hrvatski

Končar preko Construction Line Limited-a ulazi u Dalekovod

Društvo Končar – Ulaganja d.o.o. prihvatit će ponudu ponudu društva Construction Line Limited za otkup poslovnog udjela koji odgovara 49 posto temeljnog kapitala koji Construction Line drži u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o. (NER), a koje je imatelj 75,16 posto dionica društva Dalekovod d.d., izvijestilo je društvo Končar Elektroindustrija putem Zagrebačke burze. Vrijednost transakcije za sada nije objavljena.

Hrvatski

Končar planira godišnja ulaganja od 60 milijuna eura

Zagrebački Končar do kraja godine planira ulaganja veća od 60 milijuna eura usmjerena na razvoj novih proizvoda, projekte iz područja digitalnih tehnologija te u istraživanje i razvoj, najavio je predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak na otvorenju novog Laboratorija za velike električne strojeve i pogone.

 

Novi laboratorij, dio je Laboratorijskog centra Končar – Instituta za elektrotehniku. U njega je Končar uložio vlastitih sedam milijuna eura.

Hrvatski