ELEKTROPRIJENOSNI OPERATOR
KET širi elektroprijenosnu mrežu u Švedskoj
Manager Regija 27 lipnja, 2023


Tvrtka Končar - Inženjering (KET) potpisala je dva nova ugovora sa Svenska Kraftnät (SVK), švedskim operatorom prijenosnog sustava, čime ukupna ugovorenost poslova KET-a na tržištu Švedske iznosi više od 20 milijuna eura, izvijestili su u ponedjeljak iz Končara.

 

Kako se objašnjava u priopćenju, KET će biti angažiran na projektima proširenje 220 kilovoltne (kV) transformatorske stanice Linnvasselv i rekonstrukcije primarne opreme, te sustava zaštite i upravljanja na sedam transformatorskih stanica od 220 kV u blizini Stockholma.
"Ovim važnim iskorakom, ukupna ugovorenost društva KET-a na tržištu Švedske dosegla je iznos od preko 20 milijuna eura", ističu iz Končara.

Član Uprave Končar - Inženjeringa Ivan Tomšić podsjeća kako je, nakon dugogodišnjeg pretkvalifikacijskog postupka kod švedskih kupaca i vrlo intenzivnih prodajnih aktivnosti, KET prošle godine, po prvi put u svojoj povijesti, ugovorio dva posla po načelu "ključ u ruke“ za Svenska Kraftnät (SVK), švedskog operatora prijenosnog sustava, i za Vattenfall Eldsitribution, operatora distribucijskog sustava.

Riječ je, pojašnjava, o složenim projektima revitalizacije visokonaponske transformatorske stanice Finnslätten, odnosno zamjene sustava zaštite i upravljanja na četiri 400 kV i 220 kV transformatorske stanice, a koji su u visokom stupnju realizacije. 

"Ovotjedni potpis dva nova ugovora za SVK, rezultat je sustavnih aktivnosti prodajnog tima KET-a, ali i tima uključenog na realizaciji prethodno navedenih ugovora", istaknuo je Tomšić. 

Iz Končara navode i kako je, zbog vrlo snažne konkurencije i tržišnih zahtjeva za visokom kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga, tržište Švedske prepoznato kao jedno od najzahtjevnijih na području Europe te je kao takvo i od izuzetnog strateškog značaja za Končar. 

Predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak ističe kako je širenje poslovanja na tržištu Švedske od strateškog značaja za Končar, a time i hrvatsku industriju.

"Uskoro planiramo proširenje lokalnog ureda KET-a na tom tržištu i angažman dodatnih kapaciteta, kako za prodaju, tako i realizaciju poslova, primjenjujući pritom nove modele primjerene zahtjevima i okolnostima izazovnog švedskog tržišta. Ovime KET, ali i ostala društva Končara već prisutna na švedskom tržištu, još jednom dodatno potvrđuju da Končar, kao regionalni lider, zaista jest u samom vrhu europske elektroenergetske industrije“, izjavio je Kolak.

 

tportal.hr / Manager.ba

Povezani članci

1

Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu