jeff bezos

Jeff Bezos planira prodati 50 milijuna dionica za 8,6 milijardi dolara


Jeff Bezos, osnivač Amazona, planira prodati do 50 milijuna dionica najveće američke internet trgovine u sljedećih godinu dana, stoji u objavi iz Amazona.  

 

Vrijednost tih dionica iznosi 8,6 milijardi dolara po trenutačnoj cijeni od 171,8 dolara po dionici.

Plan prodaje, koji je podložan određenim uvjetima, usvojen je 8. studenog prošle godine i bit će zaključen s datumom 31. siječnja 2025.

Hrvatski

Milijarder Jeff Bezos se uključuje u novi projekt

Zanimljiva međunarodna suradnja vrijedna nekoliko stotina milijuna dolara pokrenuta je u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Tu će kroz tri godine niknuti demo projekt fuzijske elektrane, prenosi B92.

Fuzijska nuklearna elektrana koja proizvodi više energije nego što troši udaljena je od nas, ovisno od toga koga pitate, 5, 10 ili 30 godina. No, projekata razvoja takvog tipa elektrana ne nedostaje.

Hrvatski

Bogatstvo najbogatijeg čovjeka premašilo još jednu granicu

Podsjetimo, do prije nekoliko godina odvijala se utrka ko će prvi stići do 100 milijardi dolara. Sada čak osam ljudi ima više od tog iznosa.

 

Imovina  najbogatijeg čovjeka na svijetu Jeffa Bezosa premašila je još jedan prag – od 200 milijardi dolara.

Njegovo bogatstvo sada iznosi nevjerovatnih 202 milijarde dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Od početka godine osnivač kompanije za online trgovinu Amazon bogatiji je za 11,5 milijardi dolara.

Hrvatski

Jeff Bezos i dalje najbogatiji na svijetu

Bezosovo bogatstvo se procjenjuje na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije.

 

Na godišnjoj Forbesovoj listi milijardera nalazi se rekordnih 2.755 ljudi, a na čelu je osnivač Amazona Jeff Bezos, koji je već četvrtu godinu službeno najbogatiji čovjek svijeta.

Bezosovo bogatstvo se procjenjuje na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije, prenosi Tanjug, pozivajući se na Daily Mail.

Hrvatski

Evo tko je zaradio najviše u 2020.

Dobit je bila nesrazmjerno na vrhu, gdje pet pojedinaca sada ima bogatstvo veće od 100 milijardi dolara, a dodatnih 20 vrijedi najmanje 50 milijardi dolara.

 

Najviše novca na svijetu trenutno ima osnivač kompanije za online trgovinu “Amazon” Jeff Bezos, odnosno on je najbogatiji čovjek na svijetu, ali je najviše novca u 2020. zaradio Elon Musk, osnivač “Tesle”.

Vlasnik “Amazona” ima 190 milijardi dolara.

U 2020. je svoje bogatstvo povećao za oko 75 milijardi dolara.

Hrvatski

TOP dobitnici tijekom pandemije: Od američkih milijardera do turskog doseljenika

Pandemija koronavirusa je mnoge ljude osiromašila, a neke poduzetnike obogatila. Neke branše su u velikoj krizi, druge su odjednom jako tražene. Ovo su neki od najvećih dobitnika.

 

Online trgovina – Jeff Bezos

Osnivač Amazona Jeff Bezos je van svake kategorije. Kompaniji Amazon za vrijeme pandemije ide bolje nego ikad. Cijena dionice skače od rekorda do rekorda. Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu i prije pandemije, sada je postao još mnogo bogatiji i ima 160 milijardi eura.

Tehnologija – Elon Musk

Hrvatski

Na ovoj stranici možete saznati za koliko minuta najveći svjetski bogataši zarade vašu godišnju plaću

Brojke su fokusirane samo na šefove najvećih tehnoloških kompanija - od Bezosa, Zuckerberga, Muska, Cooka, Nadelle iz Microsofta, Hastingsa iz Netflixa i drugih. Njihova je zarada izračunata na temelju javno dostupnih podataka s burze i odnosi se na osnovnu plaću, godišnje bonuse, nagrade koje dobiju u dionicama i drugim oblicima kompenzacije.

 

Hrvatski

Koliko bi novca danas imao Bezos da se nije razveo

Osnivač Amazona Jeff Bezos uvjerljivo je najbogatija osoba na svijetu koja, prema trenutnim podacima, ima bogatstvo teško 184 milijarde dolara.


Ta brojka stalno varira, a početkom sedmice je bila čak 189 milijardi, nakon što je Bezos postavio novi rekord kada je u ponedjeljak za jedan dan zaradio 13 milijardi dolara, uslijed rasta dionica Amazona.

Na drugom mjestu je Bill Gates sa 119 milijardi dolara.

Zanimljiva je činjenica da se Bezos razveo prošle godine kada je svojoj supruzi MacKenzie Bezos morao prepisati jedan broj dionica.

Hrvatski

Novi rekord: Za dan zaradio 13 milijardi dolara

Ovo je rekord, odnosno najviše što je bilo tko zaradio u jednom danu otkad je pokrenut Bloombergov indeks milijardera 2012. godine.

 

Bogatstvo Jeffa Bezosa, vlasnika Amazona, u ponedjeljak je poraslo za rekordnih 13 milijardi dolara, a uslijed rasta vrijednosti dionica kompanije.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, Bezos sada ima 189 milijardi dolara, piše BiznisInfo.

Ovo je rekord, odnosno najviše što je bilo tko zaradio u jednom danu otkad je pokrenut Bloombergov indeks milijardera 2012. godine.

Hrvatski

Znate li o kome je riječ? Za 6 godina mogli bi imati prvog bilijunaša!

On je jedna od rijetkih osoba koja je profitirala s koronakrizom.

 

Analitičari i financijski novinari godinama su nagađali i predviđali kako bi Apple mogao biti prva kompanija koja će probiti magičnu granicu od bilijun dolara tržišne vrijednosti.

Sredinom 2018. to se zaista dogodilo, a od tada još su tri velike kompanije premašile bilijun (na kraće ili duže vrijeme) - Microsoft, Amazon i Alphabet.

Hrvatski