MILIJARDERI
Koliko bi novca danas imao Bezos da se nije razveo
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 23 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Osnivač Amazona Jeff Bezos uvjerljivo je najbogatija osoba na svijetu koja, prema trenutnim podacima, ima bogatstvo teško 184 milijarde dolara.


Ta brojka stalno varira, a početkom sedmice je bila čak 189 milijardi, nakon što je Bezos postavio novi rekord kada je u ponedjeljak za jedan dan zaradio 13 milijardi dolara, uslijed rasta dionica Amazona.

Na drugom mjestu je Bill Gates sa 119 milijardi dolara.

Zanimljiva je činjenica da se Bezos razveo prošle godine kada je svojoj supruzi MacKenzie Bezos morao prepisati jedan broj dionica.

Bezos je prije razvoda imao 16 posto dionica Amazona, ali je MacKenzie prepisao 4 posto, a njemu je ostalo 12 posto, piše BiznisInfo. Podsjetimo da se Bezos razveo nakon afere s voditeljicom Laurom Sanchez, s kojom je ostao u vezi i nakon razvoda.

Bezos i Laura Sanchez

U to vrijeme vrijednosti dionica koje je predao bivšoj supruzi bila je oko 38 milijardi dolara, dok je Bezosov ostatak tada vrijedio 115 milijardi.  

U međuvremenu je, kako smo rekli, došlo do porasta vrijednosti dionica I rasta Bezosovog bogatstva, ali i bogatstva MacKenzie.

Njen udio sada vrijedi 61 milijardu dolara.

Da se nije razveo, Bezos bi sada imao nevjerojatnih 245 milijardi dolara, a prema vrijednostima dionica od ponedjeljka to bi bilo i preko 250 milijardi.

Inače, očekuje se dalji rast vrijednosti Amazona jer se navike kupaca mijenjaju i okreću online nabavkama. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce