Japan

ŽELITE U JAPAN? Japan Airlines dijeli 50.000 besplatnih avio-karata za obilazak zemlje izlazećeg sunca

U cilju rasterećenja Tokija koji je ujedno i domaćin ovogodišnjim Olimpijskih igara, vlasti su u suradnji s aviokompanijom odlučili dati karte svim međunarodnim turistima koje će se moći iskoristiti već ovog ljeta, točnije u periodu od 1. srpnja/jula do 30. rujna/septembra.

 

Japan Airlines poklanja 50.000 besplatnih avio-karata za obilazak slabije posjećenih dijelova Japana.

Hrvatski

E to su poticaji! Japan pripremio paket gospodarskih mjera vrijedan 121 milijardu dolara

Japanska vlada usvojila je u četvrtak paket fiskalnih mjera u vrijednosti 13.200 tisuća milijardi jena (121 milijardu dolara) kako bi potaknula slabašan gospodarski rast.

 

Tokio želi "15-mjesečnim proračunom" spriječiti slabljenje potražnje zbog nedavnog podizanja stope PDV-a, posustajanje gospodarskog rasta pod utjecajem međunarodnih trgovinskih sporova i očekivano usporavanje aktivnosti nakon Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara koje će se iduće godine održati u Tokiju.

Hrvatski

JAPANSKA OBITELJ PRESELILA U MOSTAR: Želimo pridonijeti vitalizaciji Hercegovine kroz obrazovne programe za djecu i odrasle

Dragi čitatelji, može jedna nevjerojatna ideja da vam osvijetli ovaj Crni petak?

 

Znate kako naši ljudi odlaze preko granice kako bi poboljšali uvjete života u raznim područjima.

Jeste li ikad razmišljali kako će ljudi, koji su rođeni u kulturama i područjima kojima se kako mi tako i cijeli svijet divi, odlučiti doći u Hercegovini, vjerujući da će ovdje ostvariti svoje snove?

Hrvatski

Japanac koji je u Sarajevu pronašao dom: Bez Bosne, moj život bi bio bezvrijedan

Da je taj upaljač radio, njegov život, vjeruje, ne bi imao smisla.

 

Ponekad naizgled beznačajne sitnice mogu odrediti budućnost, usmjeriti život najneobičnijim stazama.

Na jednu takvu stazu je Japanca Shigehika Nishihamu prije 30 godina odveo neispravan upaljač.

Da je taj upaljač radio, njegov život, vjeruje, ne bi imao smisla.

Ljeto 1989. godine je tada 19-godišnji student Hiko, kako ga zovu prijatelji i poznanici, proveo putujući istočnom Europom.

Hrvatski

Japanci sele pogone u BiH?

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnikom Agencije u Tokiju Shigehikom Nishihamom o novim koracima na unapređenju investicija Japana u BiH, te afirmaciji BiH kao destinaciji za strana ulaganja.

Iz FIPA-e je saopćeno kako je Nishihama obavijestio Milinića o naporima koje ulaže s ciljem promocije BiH japanskim privrednicima radi ulaganja, svom doprinosu na izvozu bh. vina, te promociji bh. turizma.

Hrvatski

Nastaje najveća zona slobodne trgovine u svijetu

Europska unija i Japan otklonili su posljednju prepreku u formiranju najveće zone slobodne trgovine u svijetu, pošto su poslanici EU podržali partnerstvo koje bi trebalo postati realnost početkom naredne godine.

Europski parlament je sa 474 glasa “za” i 156 “protiv” podržao sporazum kojim se trgovinski povezuju dvije ekonomije koje čine oko trećinu globalnog bruto domaćeg proizvoda, navodi Reuters a prenosi agencija Tanjug.

Hrvatski

Japanski automobili postaju jeftiniji u Europi

Europska unija i Japan potpisali su sporazom o smanjenju carina na uvoz koji se tiče i automobila.

Prema tom sporazumu EU će smanjiti 94 posto carina na cjelokupni izvoz u Japan, dok će Japan smanjiti 99 posto carine na izvoz u EU.

Što se tiče automobila i ostalih vozila, tarife će biti uklonjene u osmoj godini sporazuma koji počinje 2019.

 

 

Hrvatski

Japanski javni službenik kažnjen jer je tri minute ranije odlazio na pauzu

Djelatnik ureda za vodoopskrbu u japanskom gradu Kobeu kažnjen je jer je tri minute prije predviđenog vremena otišao na pauzu.

Njegovi nadređeni zbog toga su čak sazvali konferenciju za novinare na kojoj su radnikovo ponašanje opisali žalosnim te se ispričali zbog cjelokupne situacije.

Kažnjen s nekoliko tisuća jena, dobio i ukor

Uz to, otkrili su da je dotični 64-godišnjak istu stvar učinio 26 puta u sedam mjeseci, piše Japan Inside. Kažnjen je s nekoliko tisuća jena, a dobio je i ukor.

Hrvatski

Japanske autokompanije zainteresovane za BiH

Japanske autokompanije bazirane na ekološki prihvatljivim autotehnologijama zainteresirane su za Bosnu i Hercegovinu i zapadni Balkan općenito, poručio je ambasador Japana u BiH Hideyuki Sakamoto tokom susreta s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo.

Novoimenovanom ambasadoru Japana Đapo je poželjela dobrodošlicu i prezentirala nadležnosti i ciljeve resornog ministarstva.

Hrvatski