izgradnja

Beograd pretvara još jednu industrijsku zonu u stambeno poslovni kompleks sa marinom

Kompleks Marina Dorćol imat će skoro 200.000 četvornih metara, 564 stana, 39 lokala, 68 poslovnih apartmana, dva vrtića... 


Pretvaranje industrijskog u građevinsko zemljište namjenjeno stambeno-poslovnoj izgradnji u središtu grada za Beograd nije novost. Beograd na vodi koji se gradi uz obalu Save je možda najpoznatiji primjer, ali sprema ih se još. Na obali Dunava. 

Hrvatski

Produžen rok za dostavu ponuda za gradnju graničnog prijelaza

Neće se izgraditi novi granični prijelaz, čini se, ipak do sredine 2024. jer već je četvrti put produžen rok za dostavu ponuda tvrtki koje žele graditi granični prijelaz. Izvorni natječaj raspisan je sredinom prošlog mjeseca, ali Ministarstvo financija, točnije njegov Sektor za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza proteklih je 30 dana još objašnjavao i mijenjao dokumentaciju o nabavi.

Hrvatski

Raspisan međunarodni tender za izgradnju HE “Dabar”

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici” (HET) Ilija Tamindžija izjavio je Srni da su HET i Hidroelektrana /HE/ “Dabar” raspisali međunarodni javni poziv za finansiranje i izgradnju HE “Dabar” po sistemu “ključ u ruke”, vrijedan oko 400 miliona maraka.

Hrvatski

Izgradnja Bloka 7 TE Tuzla mogla bi početi u septembru ove godine, završetak radova za 56 mjeseci

Radni vijek pogona Blokova 3 i 4 u TE Tuzla je istekao, ali oni još rade s obzirom na to da nije ni počela izgradnja dugo najavljivanog Bloka 7. Nakon višemjesečnog prikupljanja potrebnih dozvola JP Elektroprivreda BiH ja završila svoj dio posla, a sada je na Vladi FBiH da da potrebne saglasnosti na ugovore o garancijama i sporazum o kreditenoj liniji te ih uputi vijeću na nivou države.

Hrvatski

Za bihaćki aerodrom otkupljuju 500 privatnih parcela

Eksproprijacija privatnog zemljišta u cilju izgradnje budućeg aerodroma na lokalitetu Golubić, nadomak Bihaća, bit će jedna od najzahtjevnijih aktivnosti kada se radi o realizaciji ovog projekta.

Prema riječima Elvedina Sedića, direktora preduzeća “Aerodrom Bihać”, procjene su kako će eksproprijacijom biti obuhvaćeno oko 500 privatnih parcela koja se nalaze na lokaciji budućeg aerodromskog kompleksa.

Hrvatski

Na obje strane gradilišta Pelješkog mosta radit će po 500 radnika

Prve domaće tvrtke već su počele pregovore s kineskom tvrtkom koja će graditi Pelješki most. Suradnju pokušava dogovoriti Brodosplit. Od dvije milijarde kuna vrijednog posla, dio kolača otići će i hrvatskim građevinskim tvrtkama, jer će iz Kine stići tek nekolicina njihovih radnika. S druge strane, domaćim građevinarima već sada nedostaje radnika.

U DIV grupi već su surađivali s kineskim tvrtkama, a sad pregovaraju o suradnji Brodosplita na građevinskom poslu stoljeća.

Hrvatski