AS Holding

AS Holding povećava vlasnički udio u Bosnalijeku


AS Holding iz Tešnja, prema podacima Registra vrijednosnih papira FBiH, kontrolira 19% dionica Bosnalijeka. Prije posljednjih kupovina posjedovali su 15,56% dionica.

 

Na popisu 10 najvećih dioničara smanjen je udio UniCredit Bank Mostar sa 14,22% pao na 13,65%.

Među ostalim vodećim dioničarima Bosnalijeka trenutno nema promjene u visini udjela. 

Hrvatski

AS Holding prva bh. privatna kompanija s kojom Njemačka razvojna banka uspostavlja suradnju

Sredstva će biti iskorištena u izgradnju sistema obnovljivih izvora energije, točnije za postavljanje solarnih panela na poslovnu zgradu Vispaka, kao i u nabavku novih postrojenja i automatizaciju procesa proizvodnje, od kave, preko praškastih proizvoda, do čokolada.

 

Hrvatski

AS Holding u prošloj godini povećao izvoz 11 posto

Najveći rast brendovi AS Holdinga postigli su na tržištima Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Skandinavije i Velike Britanije.

 

PROČITAJTE VIŠE: ČOVJEK NA ČELU JEDNE OD NAJUSPJEŠNIJIH BH. KOMPANIJA: Upoznajte direktora AS Holdinga

 

Kompanije AS Holdinga u prošloj 2020. povećale su izvoz za 11 posto u odnosu na 2019. godinu.

Hrvatski

AS Holding povećao izvoz u prvih šest mjeseci 2020. godine

Tržišta Hrvatske, SAD-a, Njemačke i regije Skandinavija bilježe najbolje rezultate.

 

Nakon što je u prošloj godini AS Holding ostvario rekordnu vrijednost izvoza, lider prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini je zaključno sa lipnjom/junom 2020. godine zabilježio financijski rast plasmana svojih proizvoda na inozemna tržište za dodatnih 15%. Sudeći po rezultatima izvoza u prvih šest mjeseci i ova godina bi trebala biti rekordna za AS Holding, korporaciju koja je jedna od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. 

Hrvatski

AS Holding planira obnovu Fabrike soli iz 1895. godine

Kompanija AS Holding u svom portfoliju ima preko 2000 proizvoda, oko 360 milijuna KM prometa godišnje i zapošljava preko 4.500 ljudi, uglavnom u tri oblasti poslovanja: hrana, trgovina i tekstil. Svoje proizvode izvoze u 27 zemalja svijeta.

 

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se danas s predstavnicima kompanije AS Holding, Sulejmanom Hrvićem, vlasnikom kompanije, Rusmirom Hrvićem, direktorom Uprave i Bakirom Smailagićem, direktorom Solane d.d. Tuzla.

Hrvatski

Oglasio se najveći domaći proizvođač hrane

Dokaz da je proizvodnja pojačana, kako bi opskrbljivanje bilo stabilno, govore i podaci da je ukupno oko 22 milijuna kg prehrambenih proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga, u zadnje tri tjedna isporučeno kupcima širom BiH.

 

U posljednjih mjesec dana dok se svijet, susjedne države i BiH bore s pandemijom korona virusa, proizvodnja robe domaćih kompanija koje su u sastavu AS grupacije ne spava.

Hrvatski

Rekordan izvoz AS Holdinga: Najveći rast ostvario Vispak

Sve članice koje izvoze na ovo zahtjevno tržište ostvarile su rast u odnosu na 2018. godinu, dok je Zlatna Džezva i dalje broj 1 brend u kategoriji tradicionalnih kafa iz Jugoistočne Europe. Kompanije AS Jelah i Oaza su otvorile nova tržišta u zemljama Golfskog zaljeva.

 

AS Holding ostvario je u prošloj godini rekordne rezultate u izvozu. Sa svojom divizijom hrane realizirao je u 2019. godini ukupno povećanje izvoza za 10 posto.

Hrvatski

USPON TEŠNJAKA: Od lokalnih trgovaca do vlasnika najvećih bh. kompanija

AS grupacija, koja je počela kao lokalna obiteljska firma u Tešnju, danas je najveća prehrambena industrija u BiH.

 

Pod njihovo upravljanje u posljednjih deset godina prešli su giganti poput Kenta, Vispaka, Klasa, Oaze, Agrokomerca, Svjetslostkomerca, Solane Tuzla, Zeničke industrije mlijeka itd.   

Prošlog tjedna su stekli udio u najvećoj domaćoj kompaniji iz farmaceutske industrije – Bosnalijeku.

Hrvatski

Kako su Tešnjaci “ispod cijene” stekli udio u Bosnalijeku

Kompanija AS Holding iz Tešnja kupila je ovih dana udio od oko 16 posto vlasništva u vodećoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji – Bosnalijeku. 

 

Zanimljivo je istaknuti da je AS Holding stekao udio po veoma povoljnoj cijeni, daleko nižoj od tržišne cijene dionica Bosnalijeka u proteklih godinu dana, piše BiznisInfo.

AS Holding kupio je paket dionica Bosnalijeka za 18,8 milijuna KM i postao je drugi najveći dioničar vodeće domaće farmaceutske kompanije. Riječ je o 1.441.286 dionica Bosnalijeka koje je 4. veljače/februara prodao Haden iz Luksemburga.

Hrvatski