blagdani

Ovog će mjeseca milijuni božićnih svijeća završiti na otpadu

Nakon što par sati osvjetljavaju vaš dom stvarajući ugodnu i romantičnu atmosferu, obično završavaju u košu za smeće, a zatim na odlagalištima.

Svijeće – ukrasni predmeti koji se sve više koriste, posebice za vrijeme blagdana – imaju itekako negativan ekološki utjecaj zbog neodrživih materijala i pakiranja, ali i neadekvatnog odlaganja.

 

Sve češće korištenje svijeća i nakon blagdana

 

Hrvatski

10 jednostavnih ideja za božićno ukrašavanje doma

Naša kućanstva prava su riznica svakodnevnih predmeta koji se, uz malo mašte, truda i izdvojenog vremena, mogu pretvoriti u jedinstvene božićne ukrase. Njihovom izradom ne samo da ostvarujete uštede vlastitog kućnog budžeta, već povoljno utječete i na okoliš stvarajući minimalne količine otpada i izbjegavajući kupnju brojnih ukrasa izrađenih od neodrživih, ekološki neprihvatljivih materijala.

 

Tri, dva, jedan – izrađuj!

 

Hrvatski

LIDL ima neobičnu zvijezdu u svom božićnom spotu

Trgovinski lanac predstavio je svoj oglas „Ćelija“, koji donosi priču o odnosu jednog zatvorenika i njegovog čuvara. 

(Piše: Adnan Arnautalija) 

Lidl je predstavio još jedan dio njihove šire božićne kampanje, a u glavnoj ulozi dirljivog i duhovitog spota je jedan neobičan lik.

Oglas naslovljen „Ćelija“ producirao je finski režiser Misko Iho i prati priču o zatvoreniku koji usamljeno čeka Božić u svojoj ćeliji.

Hrvatski

POVEĆANA POTRAŽNJA ZA CVIJEĆEM: Obitelj u Brotnju proizvede 10.000 krizantema godišnje

Približavanjem blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada se tradicionalno masovno posjećuju groblja, polaže cvijeće, pale svijeće i moli za drage pokojnike, potražnja za svim vrstama cvijeća osjetno se povećava, piše Večernji list BiH.  

 

Cvjetni vrt

 

Hrvatski

ADVENT U ZAGREBU: Turisti potrošili više od 400 milijuna kuna

Glavni grad Hrvatske, Zagreb, je po proslavi Božića i Nove godine najbolji u Evropi, te je još jednom iza sebe ostavio više od 20 gradova, među kojima su Beč, Budimpešta i Strasbourg, izvijestila je agencija Hina.

Procjenjuje se da su turisti za Božić i doček Nove godine u Zagrebu potrošili i više od 400 milijuna kuna (53,8 milijuna eura), koliko je inkasirano 2016. godine.

Hoteli su i dalje puni, privatni smještaj također, a prije svega zagrebački stanovi koji se iznajmljuju.

Hrvatski

Sretnu i uspješnu 2018. godinu želi vam poslovni portal Manager.ba!

Svim čitateljima poslovnog portala Manager.ba, kao i vjernim poslovnim partnerima želimo sretnu i još uspješniju novu godinu!

Neka vam 2018. donese još mnogo razloga za ostvarenje ciljeva, dobrih i kreativnih ideja da ih ostvarite, i na kraju zabilježite pozitivne rezultate!  

Zahvaljujemo se na odličnoj suradnji tijekom prethodnih 12 mjeseci i priželjkujemo nove zajedničke projekte u narednoj godini. 

Hvala na povjerenju koje ste nam poklonili u 2017.!

Hrvatski

Sretne i blagoslovljene blagdane želi vam poslovni portal Manager.ba!

Dragi naši čitatelji, hvala što ste bili uz nas i u 2017. godini!

Čitajte i dalje svoj omiljeni poslovni portal i svakog dana pratite najnovije vijesti iz svijeta biznisa. 

Našim čitateljima, vjernicima katoličke vjeroispovijesti želimo čestit i blagoslovljen Božić, a svima mnoštvo novih izazova i uspjeha u 2018. godini!

 

Hrvatski

STVARA LI VAM KUPOVINA STRES?: Ovo su najpoželjniji blagdanski tech pokloni

Microsoft je svojim istraživanjem najavio svima onima koji će kupovati poklone za dolazeće blagadne da se pripreme na malo više stresa nego obično, jer dok su kompjuterski uređaji najpoželjniji pokloni ove godine, ipak izlažu kupce velikom stresu prilikom kupovine i odabira.

Hrvatski