aerodrom

Četiri bh. aerodroma dobijaju 6 milijuna KM

Odluke su donesene na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za pomoć ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19. Cilj dodjele financijske pomoći je očuvanje radnih mjesta, osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim sektorima i djelatnostima, završetak započetih projekata modernizacije aerodroma, te osiguranje potrebne podrške i održavanje konkurentnosti za prevladavanje izvanrednih okolnosti koje je izazvala pandemija COVID-19.

 

Hrvatski

Novi VIP salon na sarajevskom aerodromu

U procesu renoviranja i modernizacije Međunarodnog aerodroma Sarajevo gradit će se i VIP salon. Planirano je da bude površine 300 kvadrata, a na jednom mjestu trebao bi pružati VIP usluge putnicima u dolasku i odlasku.

Prema informacijama koje smo dobili s aerodroma, VIP salon će biti smješten u jednom od sadašnjih pomoćnih objekata.

Hrvatski

Nove linije od značaja za RS i BiH

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić istakao je da je “Rajan er” vodeći niskobudžetni avio-prevoznik u Evropi i izrazio očekivanje da će građani interesovanjem za ove letove natjerati kompaniju da proširi ponudu za više destinacija, jer je riječ o veoma interesantnim ponudama za korisnike.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je ranije da će ove jeseni sa Aerodroma Banjaluka biti uspostavljeni letovi na dvije vrlo važne evropske destinacije, navodeći da su razgovori o tome sa avio-kompanijom već zaključeni.

Hrvatski

Za bihaćki aerodrom otkupljuju 500 privatnih parcela

Eksproprijacija privatnog zemljišta u cilju izgradnje budućeg aerodroma na lokalitetu Golubić, nadomak Bihaća, bit će jedna od najzahtjevnijih aktivnosti kada se radi o realizaciji ovog projekta.

Prema riječima Elvedina Sedića, direktora preduzeća “Aerodrom Bihać”, procjene su kako će eksproprijacijom biti obuhvaćeno oko 500 privatnih parcela koja se nalaze na lokaciji budućeg aerodromskog kompleksa.

Hrvatski