100 najvećih u BiH

Korak po korak do zelene planete

 

Manje od mjesec dana ostalo je do početka najvećeg zelenog poslovnog događaja u regionu. Konferencija Green Revolution 2023  je dio prestižnog projekta “100 najvećih” i već sada se ističe kao ključno mjesto okupljanja za neka od najpoznatijih imena iz poslovnog svijeta naše zemlje i regije,  a koji će predstaviti načine, modele i „lijekove“ za ozdravljenje planete Zemlje.

Hrvatski

Tko su šampioni privrede u BiH - Dodijeljena priznanja u projektu 100 najvećih

Priznanja su otišla u ruke malih, srednjih i velikih kompanija koje su bile najbolje u raznim kategorijama poslovanja, od ostvarenih prihoda, dobiti i izvoza, a posebno raduje da su priznanja došla i u ruke moćnih žena bh. biznisa koje su pokazale znanje koje su krunisale vrhunskim vođenjem kompanija na čijem su čelu.

 

Pod svjetlima reflektora u utorak, 14. rujna/septembra, su zasjale najveće zvijezde bosanskohercegovačke ekonomije, na 34. svečanoj dodjeli priznanja 100 najvećih u BiH, u ambijentu sarajevskog hotela Hills.

Hrvatski

100 najvećih bh. kompanija povećale broj zaposlenih za oko 20.000

Prva relevantna procjena prošlogodišnjeg poslovanja bosanskohercegovačkih kompanija koje su se rangirale na ljestvicama 100 najvećih u BiH, temeljena na godišnjim financijskim izvještajima, potvrđuje da su kompanije u oba bh. entiteta u 2018. godini poslovale znatno bolje nego godinu ranije. 

Preliminarnu analizu velikih, srednjih i malih kompanija za Poslovne novine i ove godine uradila je domaća bonitetna agencija LRC, na uzorku od 33.097 kompanija koje su u roku predale završne račune nadležnim entitetskim agencijama. 

Hrvatski

Prevent Grupacija dobitnik priznanja „Srebreni pečat“

Prevent grupacija dobitnik je “Srebrenog pečata“, nagrade za najuspješniji privredni subjekt u Bosni i Hercegovini.

Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je na gala svečanosti “100 najvećih u BiH“ koje su zajednički organizirale Poslovne novine, bonitetna kompanija LRC BIS te Vanjskotrgovinska komora BiH uz partnere Addiko Bank i EuroExpress.

Hrvatski

Sutra dodjela priznanja najuspješnijim bh. kompanijama

Vodeći privredni događaj «100 najvećih u BiH», 31. dodjela priznanja najuspješnijim kompanijama u Bosni i Hercegovini, održat će se sutra u hotelu Hills.

Kao najavu događaja koji će okupiti najuspješnije bh. privrednike, danas su Poslovne novine, bonitetna kompanija LRC BIS te Vanjskotrgovinska komora BiH uz partnere Addiko Bank i EuroExpress, zvanično predstavili rezultate rangiranja bh. kompanija po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka za 2017. godinu.

Hrvatski