Živinice

Živinice će dobiti ljetnu pozornicu

Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a bit će izgrađena u neposrednoj blizini BKC-a Živinice.

 

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković jučer je u svom kabinetu potpisao ugovor za izgradnju ljetne pozornice na području Grada Živinice.

Cilj projekta jeste povećanje projekata u oblasti kulture i umjetnosti, te otvaranje Grada Živinice da bude domaćin velikih ljetnih scena, a bit će izgrađena u neposrednoj blizini BKC-a Živinice.

Hrvatski

Živinice dobivaju Znanstveno – tehnološki park

Znanstveno-tehnološki park je institucionalni projekt koji traži uključenje više aktera, od lokalne zajednice, Univerziteta, poslodavaca, kao i mnogih stručnih grupa i pojedinaca s područja Grada.

 

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković sa suradnicima priprema izgradnju još dvije poslovne zone u ovom gradu, od kojih jedna neće biti klasična poslovna zona nego Naučno-tehnološki park, odnosno zona novih pametnih tehnologija i pametne industrije.

Hrvatski

Gradnja prvog pčelarskog centra u Živinicama

Na području Živinica početkom jeseni počinje realizacija projekta izgradnje pčelarskog centra u koji će biti uloženo blizu 1.750.000 konvertibilnih maraka, a prema prvim projekcijama posao će dobiti 70 osoba.

Riječ je o prvom centru ovakve vrste u Tuzlanskom kantonu, a smješten na lokalitetu Rudina moći će odgovoriti svim zahtjevima suvremenog pčelarstva.

Hrvatski

Kreveti iz Živinica sve traženiji u regiji i Europi

Sve uspješnija živinička firma BENF Company Bašigovci iz godine u godinu postiže značajnije rezultate. Stalno unaprjeđenje tehnološkog procesa proizvodnje redovni je zadatak menadžmenta firme. Prošle godine nabavljene su nove sušare, a ovih dana u hale BENF Company stigla je moderna lakirnica, piše zivinice.ba. 

Hrvatski

Prva firma u BiH certificirana prema ISO 45001:2018

Krajem mjeseca maja ove godine u ALFE-MI d.o.o. Živnice uspješno je od strane TÜV CROATIA d.o.o. - TÜV NORD Group obavljen certifikacijski audit prema zahtjevima novog međunarodnog standarda ISO 45001:2018, Sistemi upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu, čime je ALFE-MI d.o.o. Živnice postala prva organizacija u Bosni i Hercegovini certificirana prema ovom standardu.

Hrvatski

Posao za 350 ljudi

 

Načelnik Samir Kamenjaković zajedno sa direktorom kompanije Bingo”Senadom Džambićem, obišao je gradilište na lokaciji pored hipermarketa Bingo Živinice, gdje je u toku izgradnja novog savremenog tržnog centra sa pratećim sadržajima.

Tržni centar Bingo Živinice će pored bogate ponude poznatih regionalnih i internacionalnih brendova, u svojoj ponudi imati i igraonicu za djecu, restorane sa izvrsnom gastronomskom ponudom, kuglanu, i što je najvažnije osigurat će oko 350 radnih mjesta.

Hrvatski

Čovjek koji se vratio da drugi ne bi otišli

Suad Bešlić se vratio iz Njemačke u svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu kako bi započeo lokalno preduzeće koje proizvodi vatrogasna vozila za izvoz u Njemačku i druga svjetska tržišta. Svojim povratkom vratio je nadu mladim ljudima u Živinicama. "Mi proizvodimo sofisticirana vatrogasna vozila po želji kupca i jedna smo od četiri takve firme u svijetu", ističe Suad u intervjuu s timom projekta Diaspora Invest.

Hrvatski