SAVJETI
Pet lekcija o dizajnu enterijera Diane von Furstenberg
manager.ba/Ženski magazin Lifestyle 10 rujna, 2022

Kada je prošle godine legendarna modna dizajnerka Diane von Furstenberg izvršila invaziju na svijet dekoracije (sa nizom tkanina za Kravet, a odnedavno i sa prostirkama za The Rug Company), ljubitelji dizajna enterijera pozdravili su je usklicima divljenja.

 

Dakle, svaki savjet Diane von Furstenberg je vrijedan i dobrodošao.

 

1. Ako kućni dekor nije praktičan, u čemu je poenta?

Kuća mora biti više nego lijepa. Enterijer bi trebalo da bude umirujući, veseo i prijatan, ali što je najvažnije, trebalo bi da se u njoj osjećate prijatno i udobno.

 

2. Svaka soba treba veliki kauč i veliki sto

Što više površina imate na kojima možete da sjedite i radite, to bolje. Volim velike sofe i ogromne stolove. Koristim svoje u kancelariji za planiranje, čitanje i upoznavanje.

 

3. Arhitektura i dizajn tridesetih i sedamdesetih uvek će biti u modi

Sedamdesete su jedna od onih decenija koje nikada ne izlaze iz mode. To su kao tridesete, kada su arhitektura i dizajn bili minimalni, ali na dobar način.

 

4. Priroda je najbolja inspiracija

Diane inspiraciju crpi iz prirode:

- Uvijek imam fotoaparat sa sobom. Loš sam planinar, tako da mnogo inspiracije potiče iz prirode koja je oko mene. Tamo ćete pronaći najlepše dizajne - nebo, lišće, pjesak.

 

5. Čak i degradirani prostori imaju potencijal

Diane nije bila samo pokretačka snaga transformacije napuštene železničke stanice, već se preselila u Meatpacking District:

- Kupila sam malu kuću u ulici West 12th. Borila sam se da zadržim ovo mesto i da niko ne sruši stare zgrade od cigle.

 

6. Ako nešto funkcioniše, nastavite to da radite

Uz legendarnu wrap haljinu koja slavi 40. godišnjicu i mnoge njene otiske koji se ponovo koriste na tepisima i kućnom tekstilu, Diane zna vrijednost pridržavanja navikama i stvarima koje uvijek funkcionišu.

O Autoru
manager.ba/Ženski magazin