menadžment

TVRTKA NE ŽIVI POD STAKLENIM ZVONOM: Stalna adaptacija je neminovna

Bilo koja promjena uvjetuje da je menadžment kompanije nosilac iste, te da je duboko uvjeren u ispravnost novih procesa. Ovdje ne govorimo o manjim, tehničkim promjenama, nego o uvođenju procesa koji u značajnoj mjeri mijenjaju ponašanje, pojavnosti, ali i učinak bilo koje kompanije.

Zašto se mijenjati

Hrvatski

Menadžment je pogled u budućnost, a ne pregled jučerašnje statistike

Ulaganje u slijedeću kompaniju

Kako smo ušli u posljednjih 10% poslovne godine, rezultat je manje-više poznat. Kod dijela klijenata se pojavio višak sredstava, promišljanja oko investicija. Jedan od mogućih scenarija jeste i osnivanje dodatne kompanije, dijelom radi diverzifikacije rizika, a dijelom i radi želje za dodatnim izazovom. U većini slučajeva, makar oni sa kojima sam razgovarao, financijski aspekti nisu osnovna vodilja, u većini slučajeva je postojeći model dosegnuo svoj optimum ili maksimum.

Definicija potrebnog

Hrvatski

(NE)BRIGA O TALENTIMA: Koji vam je scenarij najbliži?

Svaka organizacija, bila mala ili velika, bavila se prodajom, ugostiteljstvom, distribucijom ili cijepanjem atoma, ima neke svoje zvijezde i zvjezdice, talente i multitalente. Ali i one koji to nisu, pa zvjezdice multitalentovano rade i svoj i njihov posao. I blistaju, o kako blistaju.

I rade te vaše zvjezdice, vaše pčelice. I ne samo da rade, daju ideje, prihvataju odgovornost, ništa im nije teško, a izgleda da nemaju ni neku potrebu za odmorom ili spavanjem.

Hrvatski