Dizajn i arhitektura

FOTO Ovo je 14 najpopularnijih i najljepših hotela svijeta

Vjerojatno nema potrebe naglašavati koliko su ljudi iz čitavog svijeta željni odmora, avantura i putovanja…

 

Bilo da planirate godišnji odmor s fizičkim distanciranjem, posjećujete virtualne ture predivnih hotela i odmarališta širom svijeta, znamo da jedva čekate da spakujete svoje kofere i krenete u nove istraživačke pohode.

S tim na umu, pripremili smo listu koja sadrži najljepše i najpopularnije lokalitete na svijetu, koja će oduševiti ljubitelje arhitekture, prirode i luksuza podjednako.

 

Hrvatski

Što nam donosi nova IKEA kolekcija za jesen 2021.?

Za jesen 2021. tako je spremna i poznata robna kuća IKEA, koja je na svojim stranicama otkrila više detalja o svojoj novoj jesenskoj kolekciji. Ona se zove HÖSTKVÄLL i donosi nekolicinu proizvoda, vođena idejom da nema ničeg boljeg od uživanja u gozbi uz omiljene i najbliže osobe.

 

Godišnji odmori za mnoge od nas polako se bliže svom kraju i nakon 15. kolovoza/augusta uslijedit će onaj mrski nam povratak u realnost.

Hrvatski

FOTO Fjaka je čarobna kućica iznad Makarske, a nastala je od starog maslinika

Fjaku čine dvije male kućice, kombinacija kamena i drveta, a nalaze se u prekrasno osmišljenom dvorištu u kojem ništa ne nedostaje i koje pruža savršen odmor za one željne mira, tišine i pravog mediteranskog štiha.

 

U novoj kolumni naše rubrike 'Arhitektura i dizajn' otkrivamo novo zanimljivo mjesto za odmor.

Upravo "ono nešto" nas je privuklo i kod Fjake, magične kućice iznad Makarske.

Hrvatski

FOTO Obitelj Morović na Dugom otoku otvorila hotel koji je odmah uvršten među 400 najluksuznijih na svijetu

Projektni je zadatak bio pod isti krov staviti proizvodnju maslinova ulja, kušaonu i smještaj u kategoriji The Leading Hotels of the World – kaže Morović pa dodaje da je uvrštavanje u taj prestižni koncern prošle godine tražilo više od 300 hotela, a primljeno ih je tek 17. Oni su sa svojih osam soba s po dva kreveta drugi najmanji objekt u tom prestižnom izboru.

 

Stoljetni maslinik iz kojeg nastaje ulje Nai 3.3, redovito nagrađivano najvažnijim svjetskim priznanjima, dobio je i svoju kuću - Vilu Nai 3.3.

Hrvatski

"Hercegovački Beverly Hills" nema asfalta ali ima sve više luksuznih vila

Gosti, uz odličan smještaj i uslugu, uživaju i u prelijepom pogledu na more, a za mnogo manje novca nego što bi dali u Dubrovniku.

 

Selo Ivanica, zračna banja u općini Ravno, uz granicu BiH s Hrvatskom, nazivaju i predgrađem Dubrovnika, jer je od tog hrvatskog grada udaljeno tek šest kilometara. Posljednjih godina ovo mjesto na jugu naše zemlje nosi i popularni naziv “hercegovački Beverly Hills”, jer u njemu niču luksuzne vile za odmor.

Hrvatski

Sjajna rješenja za stanove do 50 m²

Stanovi do 50 m2 mogu biti funkcionalni, a u isto vrijeme izgledati predivno uz pažljivo planiranje i organizaciju prostora. Ako vam nedostaje gostinjska soba, prostor za odlaganje ili želite da ubacite kutak za šminkanje, predstavljamo vam rješenja s kojima će sve to biti moguće.

 

Skrivena spavaća soba u dnevnom boravku 

Ako tragate za inspiracijom kako da napravite dodatnu sobu u jednoiposobnom domu, predlažemo vam ideju stana koji odiše slobodom prostora na maloj kvadraturi, od svega 20 m2.

Hrvatski