Dizajn i arhitektura

PO UZORU NA MRVOŠA: Mladi Hrvat osmislio eko pametni tuš

Infinity luxury prvi na svijetu napravio je vanjski prijenosni tuš dizajna obrnutog slova L od kamena, keramike ili HPL-a koji ima vlastito napajanje i troši manje vode.

 

Održivost je danas u fokusu gospodarstva, poduzetništva i društva uopće, a glavne okosnice bilo kakve održivosti su tehnologija i zaštita okoliša. Veza između ta dva pojma danas postaje ključ uspjeha, a da je tome tako znaju iz Tvrtke Infinity Luxury koja se bavi proizvodnjom pametnih tuševa.

Hrvatski

Kuća na kat za usku parcelu (DETALJAN PLAN)

Predstavljamo vam detaljan plan kuće koja je pogodna za gradnju na uskim parcelama. Ova kuća na kat posjeduje i garažu za jedan automobil i idealna je za četveročlanu obitelj. Izgrađena je na tradicionalan način, od cigle. Sadrži četiri sobe i dva kupatila.


Predstavljamo vam detaljan plan kuće na kat s garažom koja je namijenjena višečlanoj obitelji.

Dizajn kuće kombinira tradicionalnu strukturu s modernim dizajnom enterijera.

U prizemlju su smješteni prostrana dnevna soba koja je povezana s trpezarijom i kuhinjom i toalet.

Hrvatski

Mikro kuća čija će vas unutrašnjost zadiviti

Posljednjih godina u svijetu su postale popularne mikro kuće koje omogućavaju direktan kontakt s prirodom uz sav komfor koji nudi pravi dom. Otvaramo vam vrata jedne od takvih kuća čija je površina svega 30 kvadrata, a njena unutrašnjost je uređena na elegantan i savršeno funkcionalan način.
 

Pod mikro kućom smatra se potpuno opremljen objekt do 30 kvadrata, čija gradnja ne košta mnogo.

Ovakav tip kućica idealan je za one koji često borave u prirodi i žele da njihova vikendica bude kompletno opremljena.

Hrvatski

Spiralna kula će biti prva klimatski neutralna turistička atrakcija na svijetu

Njihova ideja zasniva se na kombiniranju različitih izvora obnovljive energije kako bi se omogućilo samostalno funkcioniranje tornja koji bi u kabinama vozio posjetitelje do samog vrha gdje bi uživali u panoramskom pogledu.

 

Građevina na sunce i vjetar! Spiral Tower će funkcionirati zahvaljujući solarnim panelima i snazi vjetra.

Čitav tim inženjera iz holandskih kompanija KCI, Bosch Rexroth, Hillebrand i Northern Light radili su na konceptualnom rješenju projekta zvanog Spiral Tower.

Hrvatski

10 sjajnih ideja za unikatan namještaj od drvenih gajbica

Drvene gajbice i kutije možete transformirati u fantastične komade namještaja. Ako ste planirali da kupite novu policu, stol, tabure ili cipelarnik, pogledajte oko sebe, možda ih možete napraviti i sami. Potrebno je samo da sakupite gajbice za voće i povrće.

 

Pitajte prodavce u piljarnici ili na pijaci da vam ih ostave nakon što prodaju svoje proizvode. Možete ih i kupiti u specijaliziranim prodavnicama ili na stovarištima po veoma povoljnim cijenama.

Stare gajbice mogu se iskoristiti na mnogo načina.

Hrvatski

Magična kuća za obitelj sa djecom (DETALJAN PLAN)

Namijenjena četveročlanoj obitelji, ova moderna prizemna kuća s odličnom organizacijom prostorija, nudi veliki zajednički prostor za dnevne aktivnosti i okupljanje obitelji, ali i tri spavaće sobe za dovoljno mira i privatnosti za svakog člana u izdvojenoj zoni kuće.
 

 

Kuća ima brojne prednosti: mala širina čini je savršenim rješenjem za manje placeve, dok je organizacija prostorija na jednom nivou čini posebno pogodnom za malu djecu, ali i starije osobe.

Pod istim krovom nalazi se i prostrana garaža za dva automobila.

Hrvatski

Napravite sami spektakularnu sfernu baštu u kući

Visok gotovo tri metra, Growroom je kružni paviljon sastavljen od drvenih ploča, koji vam omogućava da uzgajate cvijeće, povrće ili začinsko i ljekovito bilje. Pogledajte kako možete sami napraviti ovu atraktivnu vertikalnu baštu za svoj dom.

 

Kako bi vratili prirodu u grad i potakli ljude da proizvode sami svoju hranu, studio Space10 je u suradnji sa kompanijom IKEA dizajnirao i podijelio uputstvo za izradu drvenog paviljona, a sam dizajn osmišljen je tako da bude što lakši i jednostavniji za sklapanje.

 

Hrvatski

Znate li koje su tri najskuplje privatne vile u Hrvatskoj na Airbnb-u?

Ove nevjerojatne kuće dolaze s poslugom, kuharima, i zapravo sa svime što možete poželjeti, otkriva Jolie.hr.

 

Možda su vas priče o jeftinijim cijenama na Jadranu nagnale da zavirite na jedan od popularnih servira za bukiranje smještaja, a možda spadate u one osobe koje na takvim stranicama žele istražiti ponudu pa makar bila i nedostižna…

Hrvatski

Ovo je najveća zelena fasada u Europi

Kao odgovor na sve izraženije klimatske promjene, u srcu njemačkog grada Dusseldorfa nikla je neobična građevina: preko 30.000 biljaka prekriva fasadu petokatnog poslovnog objekta Kö-Bogen II, koji je projektirala njemačka arhitektonska firma Ingenhoven Architects.
 

Biljke, uglavnom puzavice, postavljene su na fasadu u formi žive ograde koja se niže 8 kilometara po kosim zidovima i krovu zgrade.

Hrvatski

U 9 koraka napravite modernu ljuljačku za kuću ili terasu

Predlažemo vam sjajan "uradi sam" projekt koji će vam pomoći da u devet jednostavnih koraka napravite unikatnu ljuljačku i uljepšate prostor vašeg doma ili terase.​

 

Potreban materijal:

Letva od hrasta dimenzija 3,2 cm x 92 cm

Kanap dimenzija 1 cm x 5 m

1,8 m jednobojnog platna

Alka od nerđajućeg čelika dužine 8 cm

Alka od nerđajućeg čelika za povezivanje dužine 5 cm

Kuka za povezivanje od nerđajućeg čelika

Crna farba za tkaninu

Četka za farbanje

 

Hrvatski