kompanije

VIDEO: Poznata svjetska kompanija objavila reklamu koja je naljutila muškarce

Reklama je očekivano izazvala brojne kritike.

Tvrtka Gillette koja se bavi proizvodnjom svih vrsta pomagala za brijanje naljutila je dio muške populacije svojom novom reklamom koja podsjeća na brojne probleme koji se vežu uz muškarce u 21. stoljeću.

Tako se u reklami nalazi kritika seksizma, seksualnog nasilja, vršnjačkog nasilja i pretjeranog maskuliniteta, a krilatica "Najbolje što muškarac može dobiti" pretvorena je u pitanje "Je li ovo najbolje što muškarac može dobiti?".

Hrvatski

Je li Zuckerberg izgubio kontrolu nad čudovištem koje je stvorio?

Društvena mreža Facebook  suočila se s najvećim padom vrijednosti dionica u povijesti prošlog tjedna. Kao jedno od rješenja, mediji predlažu – platiti korisnicima korištenje podataka.

Osim toga, prema pisanju svjetskih medija, to nije jedini izazov za ovu kompaniju, već i tvrdnje vodećeg čovjeka Marka Zuckerberga koje su se odnosile na negiranje holokausta, ali i na fenomen lažnih vijesti.

Hrvatski

Bila je najmlađa milijarderka na svijetu, a danas je pred ponorom

Nazivali su je velikom inovatoricom, genijalkom i ženskim Steveom Jobsom, a Forbes ju je 2014. smjestio na 110. mjesto svoje liste 400 najbogatijih. Njena imovina tada je procijenjena na čak 4,7 milijardi dolara.

Elizabeth Holmes bila je najbogatija “self-made” žena na svijetu. Sada se pokazalo da je bila velika prevarantica i danas vrijedi nula dolara.

Hrvatski

Nakon snimka zlostavljanja angora koza: H&M, Zara i Gap odustaju od mohera

Svjetski modni lanci kao što su H&M, Zara i Gap žele raditi bez mohera u budućnosti. 

Moher je svilenkasta tkanina ili pređa izrađena od kose angora koze. 

Prema njihovim izjavama od četvrtka, oni su reagovali na videozapis organizacije za zašittu životinja Peta, koji prikazuje zlostavljanje angora koza. Slike su snimljene na farmama mohera u Južnoj Africi. Tekstilna grupa H&M, Gap, Arcadia (Topshop, Miss Selfrigde) i Inditex (Yara, Pull&Bear i Massimo Dutti) najavila je da od 2020. neće više imati moher u svojim proizvodima. 

Hrvatski

Plastični otpad je svuda oko nas, a dobojsko preduzeće prisiljeno da ga uvozi

Poduzeće za reciklažu plastičnih boca Omorika u Johovcu kod Doboja, jedino takve vrste u Bosni i Hercegovini, prisiljeno je uvoziti otpad kako bi zadovoljilo zahtjeve tržišta. 

Ovo poduzeće, kako je izvijestio Radio Slobodna Europa, mjesečno prerađuje oko tri stotine tona plastičnog otpada, ali usprkos tome nema do kraja iskorištene kapacitete. 

Hrvatski