INA I MOL GRUPA
Shell kupio 39 benzinskih pumpi u Sloveniji
Manager Regija 29 kolovoza, 2023INA I MOL Grupa izvijestile su da su uspješno zaključile prodaju ukupno 39 benzinskih postaja britanskom Shellu – 19 od MOL-a Slovenija i 20 od bivšeg OMV-a Slovenija, sada mreže MOL&INA d.o.o., u sklopu svog preuzimanja OMV-a Slovenije.

U priopćenju se podsjeća da je MOL početkom ožujka potpisao kupoprodajni ugovor sa Shellom u Sloveniji te je danas zaključio tu transakciju, koju je uvjetovala Europska komisija u okviru nedavnog preuzimanja OMV-a Slovenija od strane MOL Grupe, koja je podlijegala raznim uvjetima, uključujući odobrenje slovenačkih tijela za tržišno takmičenje.

Primopredaja 39 benzinskih pumpi počet će u listopadu.

Nakon preuzimanja mreže OMV-a Slovenija u srpnju 2023., MOL Grupa je s Inom kao članicom, s više od 130 benzinskih pumpi postala snažan broj dva na slovenačkim tržištu goriva, s ciljem da značajno poboljša sigurnost snabdijevanja u zemlji, ističe se u saopštenju.

U idućim danima kreće rebranding prve bivše OMV-ove, a sada postaje kompanije MOL&INA d.o.o. u Murskoj Soboti.


Postupno će se do sredine 2024. godine rebrendirati sve postaje kompanije MOL&INA d.o.o., od kojih će 27 poslovati pod brendom Ina, navode Ina i MOL.

Dodaju da će korist od te zajedničke akvizicije imati i kupci na slovenskom tržištu, uključujući tranzitne kupce koji putuju kroz Sloveniju, pa tako i Hrvate, koji će imati više lokacija s prepoznatljivim brendovima na koje su navikli.


Prema planu, Ina će nakon završetka Projekta nadogradnje Rafinerije Rijeka biti prvi izbor kada je u pitanju snabdijevanje gorivom za mrežu benzinskih pumpi MOL Grupe u Sloveniji, zaključuju u priopćenju.

 

biznis.ba / Mananger.ba

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu