SVIJET AUTOMOBILA
Predstavljen logo Stellantisa
manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 11 studenog, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Jedno veliko pitanje nakon što su Fiat Chrysler Automobiles i proizvođač Peugeota PSA Group najavili da namjeravaju nazvati svoju novu kompaniju Stellantis bilo je kako će izgledati logotip.

 

Sada je i to poznato jer su kompanije u ponedjeljak u zajedničkom saopćenju objavile sliku logotipa.

“Logotip simbolizira bogato nasljeđe kompanija osnivača Stellantisa i jedinstvene kombinirane snage portfelja nove grupe od 14 poznatih automobilskih marki, kao i raznolikost profesionalnog porijekla njegovih zaposlenika koji rade u svim regijama. Uz ime Stellantis – čiji latinski korijen ‘stello’ znači ‘razvedriti zvijezdama’ – to je vizualni prikaz duha optimizma, energije i obnove raznolike i inovativne kompanije koja je odlučna da bude jedan od novih lidera u narednoj eri održive mobilnosti”, navodi se u saopćenju kompanija.

Dva uzorka logotipa koja su kompanije objavile pokazuju natpise s novim nazivom kompanije na plavoj ili bijeloj pozadini i krug tačaka, koje po svemu sudeći predstavljaju zvijezde, iza dijela logotipa.

Očekuje se da će spajanje biti završeno sljedeće godine. Prema ranijim izvještajima, ono je vrijedno 50 milijardi dolara a njime će nastati četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu, udružujući marke kao što su Fiat, Jeep, Dodge, Ram i Maserati s Peugeotom, Opelom, Citroenom i DS-om.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce