PROJEKTI
Otvoren Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo
manager.ba/akta.ba BiH 04 rujna, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Centar je uspostavljen zahvaljujući podršci Europske unije kroz projekt "EU4Business", a omogućit će dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i kreiranju radnih mjesta.

 

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler i načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić otvorili su jučer "Centar za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo" na adresi Avde Jabučice 52. 

Centar je uspostavljen zahvaljujući podršci Europske unije kroz projekt "EU4Business", a omogućit će dugoročnu podršku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i kreiranju radnih mjesta.

Sattler je izjavio da mu je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju tog Centra, te podsjetio da je EU osigurala paket podrške od 300 milijuna eura od čega je dobar dio namijenjen privredi.

"Drago mi je da imamo jake partnere u ovom projektu kao što je načelnik Ajnadžić, Međunarodna organizacija rada, te Ambasada Njemačke koja financijski podržava "EU4Business", dodao je Sattler.

Ajnadžić je rekao da mu je drago što pružaju podršku za dobre poslovne ideje mladih ljudi, a posebno u IT sektoru. 

Otvaranju je prisustvovala i ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber koja je navela da njena zemlja, koja sada predsjedava Europskom unijom, kao glavni zadatak postavila premašivanje krize izazvane pandemijom, u čemu posebnu pažnju treba posvetiti inovativnim malim i srednjim poduzećima. 

Projekt "EU4Business" potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentiranih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj u BiH. Program je vrijedan 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura).

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti