GORAN ŠARIĆ
Doktor znanosti i umjetnik koji pravi čudesne unikatne bicikle
Manager.ba/24sata.hr Regija 04 prosinca, 2018

Doktor znanosti Goran Šarić (40) je prije deset godina sam napravio bicikl, a danas od njega naručuju svi koji žele remek-djela na dva kotača. Za izradu jednog bicikla treba mu oko mjesec dana. 

Pasionirani rekreativni biciklist Goran Šarić poželio je izraditi bicikl kakav želi jer nije odgovarajući pronašao u trgovini. Malo po malo, hobi je prerastao u brend Re:Cycles.

- Taj prvi bicikl napravio sam prije 10 godina. Nije bila poanta samo u izgledu, nego i u brzinama, performansama, sjedalu, cijelom nizu detalja. Jednostavno sam htio bicikl kakvog nisam mogao kupiti nigdje u trgovini. Zato sam kupio rabljeni kvalitetan bicikl iz oglasnika te s njega poskidao dijelove koje sam želio, a zatim ih spojio s dijelovima koje sam već imao. I tako je nastao bicikl iz snova – govori nam Goran Šarić (40) uvodeći nas u malenu radionicu za bicikle u Kupinečkom Kraljevcu.

 

 

On je doktor znanosti prehrambene tehnologije koji se specijalizirao za pivarstvo, a hobi u koji se zaljubio prije nekoliko godina umalo mu je postao posao.

 

Samouki umjetnik

 

- Kad sam složio prvi bicikl ljudi su počeli naručivati od mene. Razvio se mali hobi od kojeg sam mogao zaraditi sitan novac. Nazvao sam ga Re:Cycles jer uglavnom recikliram bicikle. Prije četiri godine otvorila se mogućnost da uz investitore pokrenem posao izrade bicikala po mjeri. Razmislio sam i shvatio da je tako jako riskantno te da bih se ugodnije osjećao kad bi posao bio posao, a hobi ostao hobi - prisjetio se. 

Nije imao učitelje ni mentore od kojih je učio zanat.

 

 

Za izradu jednog bicikla treba mi oko mjesec dana, ali volim dobiti i više vremena.

Minimalna cijena je oko 5500 kuna, a naručitelji me kontaktiraju na Facebooku. Preferiram susret uživo kako bismo dogovorili detalje posla.

Naime, izrada bicikla je proces i naručitelj može promijeniti mišljenje. Novac koji sam do sada zaradio ulagao sam u radionicu i nabavku opreme – tvrdi Goran dodajući kako ugrađuje najkvalitetnije dijelove, a do danas je izradio 40-ak recikliranih bicikala i još ih je stotinjak restaurirao.

Radi i vikendom i noću, kad supruga i sin (4) odu na spavanje, jer ne želi da mu zbog hobija pati obiteljski život.

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje