GORAN ŠARIĆ
Doktor znanosti i umjetnik koji pravi čudesne unikatne bicikle
Manager.ba/24sata.hr Regija 04 prosinca, 2018

Doktor znanosti Goran Šarić (40) je prije deset godina sam napravio bicikl, a danas od njega naručuju svi koji žele remek-djela na dva kotača. Za izradu jednog bicikla treba mu oko mjesec dana. 

Pasionirani rekreativni biciklist Goran Šarić poželio je izraditi bicikl kakav želi jer nije odgovarajući pronašao u trgovini. Malo po malo, hobi je prerastao u brend Re:Cycles.

- Taj prvi bicikl napravio sam prije 10 godina. Nije bila poanta samo u izgledu, nego i u brzinama, performansama, sjedalu, cijelom nizu detalja. Jednostavno sam htio bicikl kakvog nisam mogao kupiti nigdje u trgovini. Zato sam kupio rabljeni kvalitetan bicikl iz oglasnika te s njega poskidao dijelove koje sam želio, a zatim ih spojio s dijelovima koje sam već imao. I tako je nastao bicikl iz snova – govori nam Goran Šarić (40) uvodeći nas u malenu radionicu za bicikle u Kupinečkom Kraljevcu.

 

 

On je doktor znanosti prehrambene tehnologije koji se specijalizirao za pivarstvo, a hobi u koji se zaljubio prije nekoliko godina umalo mu je postao posao.

 

Samouki umjetnik

 

- Kad sam složio prvi bicikl ljudi su počeli naručivati od mene. Razvio se mali hobi od kojeg sam mogao zaraditi sitan novac. Nazvao sam ga Re:Cycles jer uglavnom recikliram bicikle. Prije četiri godine otvorila se mogućnost da uz investitore pokrenem posao izrade bicikala po mjeri. Razmislio sam i shvatio da je tako jako riskantno te da bih se ugodnije osjećao kad bi posao bio posao, a hobi ostao hobi - prisjetio se. 

Nije imao učitelje ni mentore od kojih je učio zanat.

 

 

Za izradu jednog bicikla treba mi oko mjesec dana, ali volim dobiti i više vremena.

Minimalna cijena je oko 5500 kuna, a naručitelji me kontaktiraju na Facebooku. Preferiram susret uživo kako bismo dogovorili detalje posla.

Naime, izrada bicikla je proces i naručitelj može promijeniti mišljenje. Novac koji sam do sada zaradio ulagao sam u radionicu i nabavku opreme – tvrdi Goran dodajući kako ugrađuje najkvalitetnije dijelove, a do danas je izradio 40-ak recikliranih bicikala i još ih je stotinjak restaurirao.

Radi i vikendom i noću, kad supruga i sin (4) odu na spavanje, jer ne želi da mu zbog hobija pati obiteljski život.

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti