PROJEKTI
Danas će biti probijen tunel Počitelj dug 1.163 metra
Manager.ba/abcportal.info BiH 21 listopada, 2020
Izvor fotografije:
abcportal.info

Ceremonija probijanja tunela Počitelj dužine 1.163 metra, čime će završiti radovi na iskopu duž desne cijevi tunela, bit će upriličena danas s početkom u 12 sati.

 

Poddionica Počitelj-Zvirovići dio je dionice Počitelj-Bijača, duga je 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a. LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići, priopćeno je iz JP Autocesta FBiH.

Ugovor za izgradnju potpisan je 20. lipnja 2019. godine s kineskom kompanijom „China State Construction Engineering Corporation Limited“, radove na probijanju tunela Počitelj izvodi bh. firma „Euro-Asfalt d.o.o.“ kao podizvođač, a vrijednost ugovora za radove LOT 1 iznosi 56.522.840 eura bez PDV-a.

Prema ugovoru rok za završetak radova na poddionici Počitelj-Zvirovići LOT 1 je planiran za rujan/septembar 2021. godine.

Na svečanosti u povodu probijanja tunela obratit će se direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, projekt menadžer ispred izvođača radova Cai Lei, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, a izjave za medije predviđene su nakon svečanog dijela ceremonije.

Tagovi:
Povezani članci

1