DOMAĆI BRAND
BiH će uskoro izvoziti ribu u Rusiju
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 23 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Bh. kompanije uskoro bi mogle početi izvoz ribe u Rusiju. Najavio je to ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

 


– Kancelarija za veterinarstvo BiH je, u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, usuglasila certifikat s Ruskom Federacijom i uskoro očekujemo izvoz ribe na ovo značajno tržište – najavio je Košarac.

Prema postojećoj praksi, trebalo bi da uslijedi proces certificiranja domaćih kompanija za izvoz, u okviru kojeg se očekuje dolazak nadležnih ruskih inspektora u BiH.

– U potpunosti smo opredijeljeni da surađujemo s Ruskom Federacijom, jer je tamošnje tržište veliko i značajno za poboljšanje poslovanja domaćih kompanija. Uvjeren sam da kompanije iz Republike Srpske i Federacije BiH prepoznaju ovaj kapacitet i da će se uskoro njihovi proizvodi naći na ruskom tržištu – kazao je Košarac.

On je naveo kako je trenutno kompanija ”Ribnjak Janj” d.o.o Tropik ribarstvo iz Banjaluke nominirana za posao izvoza, ali se nada da će u narednom periodu biti povećan broj kooperanata iz oba bh. entiteta.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti