zapošljavanje

U Njemačkoj stupio na snagu zakon koji olakšava zapošljavanje stranaca

Njemačka je od ožujka 2020. već imala Zakon o useljavanju kvalificiranih radnika, kojim je tadašnja vlada Angele Merkel htjela olakšati pristup kvalificiranih radnika iz zemalja izvan Europske unije njemačkom tržištu rada. Sada je taj zakon reformiran jer u mnogim mjestima još uvijek nedostaje kadra, posebno kvalificiranih.

 

Hrvatski

FACC planira zaposliti 600 ljudi do kraja 2026.


Kompanija FACC  u Jakovlju prigodnom svečanošću započela novu investiciju u proširenje proizvodnih kapaciteta, vrijednu 21 milijun eura.

 

FACC u Jakovlju proizvodi lake komponente za unutrašnjost kabina poslovnih mlažnjaka i putničkih zrakoplova, a već započeti radovi na proširenju odvijaju se uz postojeći FACC-ov pogon, otvoren još u prosincu 2021.

Hrvatski

Javni poziv za "Tražim poslodavca 2023" od 29. do 31. svibnja

Federalni zavod za zapošljavanje obaviještava fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH kako će Javni poziv za sudjelovanje u mjeri “Tražim poslodavca 2023” biti otvoren 29., 30. i 31. svibnja, od 8 do 16 sati.

 

Online obrazac za prijavu TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje www.fzzz.ba u izborniku Projekti.

Hrvatski

Koji će se poslovi najviše tražiti u narednih 5 godina


Uspon generativne vještačke inteligencije (AI) i drugih pametnih tehnologija, kao i težnja da se “postane zeleno” će dovesti do porasta potražnje za nekim poslovima u narednih pet godina, a druge će dovesti u opasnost od nestanka.


Nove tehnologije i eskalirajuća klimatska kriza mijenjaju tržište rada “brzinom bez presedana”, navodi se u novom izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Hrvatski

ODUVIJEK STE ŽELJELI BITI NA ČELU HOTELA? Ovo je prilika kao stvorena za Vas!

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba.

Hrvatski

Facebook u Irskoj planira otvoriti 1000 novih radnih mjesta

Facebook je najavio da ove godine u Hrvatima veoma omiljenoj destinaciji - Irskoj planira otvoriti 1000 novih radnih mjesta.

Kako ističe njihova šefica operativnih poslova Sheryl Sandberg, pojačanje se traži u 60 različitih timova, od prodaje, marketinga, pravne službe pa sve do sigurnosnog i inženjerskog odjela.

Nova radna mjesta bit će otvorena u Dublinu, te irskim pokrajinama Meath i Cork, piše BBC.

Hrvatski

Postani menadžer u Pull&Bear-u ili posao foto-retušera radi od kuće

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba .

 

1. MASTER TEHNIČAR 

 

Hrvatski

Tvrtka traži čak stotinu novih radnika

U ovom trenutku Rimac Automobili zapošljavaju 429 radnika u stalnom radnom odnosu, odnosno ukupno 482 radnika, uključujući vanjske suradnike i studente.

Većina radnika zaposlena je u sjedištu tvrtke u Svetoj Nedelji, a ove godine Rimac Automobili otvorili su urede u Splitu i Osijeku.

Radnici dolaze iz čak 27 zemalja svijeta, stoji na stranicama Rimac Automobila.

Hrvatski