Sarajevo

Mišković nudi otkup preostalih dionica sarajevskog "Standarda"

Delta Real Estate srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica sarajevske tvrtke Standard Nekretnine u čijem vlasništvu se nalazi zemljište u Sarajevu na kojemu najavljuje gradnju stambeno-poslovnog kompleksa vrijednog 1560 milijuna KM.

 

Delta Real Estate srbijanskog biznismena Miroslava Miškovića, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica sarajevske tvrtke Standard Nekretnine.

 

Hrvatski

Mladim Sarajkama prva nagrada za pametne kutije namijenjene slabovidnim osobama

Tražeći priliku da izraze svoje ideje i razmišljanja o društveno korisnim promjenama i načinima na koje inovativnim rješenjima mogu doprinijeti rješavanju različitih problema u društvu, grupa vrijednih mladih ljudi prijavila se na takmičenje u predlaganju društvenih inovacija – Youth Innovation Award 2023.  

 

Ideju koja je pokupila najviše simpatija javnosti i stručnog žirija kroz takmičenje, te osvojila prvo mjesto predložile su tri mlade osobe iz Sarajeva: Sara Nalo, Selma Budnjo i Melisa Mutapčić.

Hrvatski

HR Ekspert

G-Petrol d.o.o. Sarajevo posluje na području Bosne i Hercegovine od 2013.godine i dio je kompanije NIS a.d. Novi Sad, jedne od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Bavimo se prodajom nafte i naftnih derivata kroz kanal veleprodaje i razvijenu maloprodajnu mrežu koja obuhvata 43 benzinske stanice. Naš tim u Bosni i Hercegovini broji preko 500 talentovanih, stručnih i vrijednih ljudi. Radoznali smo i otvoreni za inovacije, svježinu i energiju koju u naš tim unosi svaki novi pojedinac. 

Hrvatski

Sarajevo počinje proces digitalizacije javne uprave

Grad Sarajevo počinje proces digitalizacije javne uprave od 1. siječnja, prelaskom iz tradicionalne papirne dokumentacije u potpuno digitalni format. 

 

Rezultat je to suradnje Grada s s IDDEEA BiH, čija je besplatna platforma razvijena kako bi poboljšala efikasnost, produktivnost, otvorenost i transparentnost rada javne uprave.

Osim Sarajeva, plan je sličnu digitalizaciju primjeniti i u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine. 

Hrvatski

​FVE Systems počeo s radom u Sarajevu

 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište. Kompanija je nedavno započela s radom u novom prostoru u srcu Sarajeva, time praveći prvi korak ka stvaranju zelenije budućnosti. 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište.

Hrvatski

Poduzetništvo je budućnost!

Dom mladih u Sarajevu protekla dva dana bio je centar poduzetništva. Najsikusniji su dijelili zanje i savjete, najmlađi predstavili ideje, a najbolji dobili poticaje. 


Najočekivanije poduzetničko okupljanje „Welcome to the Future 2.0“ održano je od 22. do 23. studenoga, a ovo je drugo izdanje Welcome to the Future koji je bio prvi Scale Up pitch održan u Bosni i Hercegovini 2022. godine. 

"Welcome to the Future 2.0", podijeljen u dva segmenta - Biznis Arenu i Pitch Arenu, bio je prepun posjetitelja.

Hrvatski

Belamionix otvara objekt u Sarajevu

Maloprodajno tržište Bosne i Hercegovine u velikoj je ekspanziji. Jedan od trgovinskih lanaca koji bilježi najbrži rast je Belamionix iz Brčkog.

 

Ovaj lanac nije toliko poznat Sarajlijama, ali je veoma jak na području tuzlanske i brčanske regije, odakle se širi po cijeloj BiH.

Tim povodom su raspisali konkurs za prijem u radni odnos 40 trgovaca i tri magacinska radnika.

Belamionix uskoro otvara vrata i svog velikog tržnog centra u Tuzli, koji će biti najveći objekat ove kompanije do sada.

Hrvatski