Ryanair

Ryanair ostvario rekordnu dobit i rekordni prijevoz putnika

 

Izvršni direktor Ryanaira Michael O‘Leary izjavio je da bi ‘osjećaj recesije u Europi‘ mogao biti faktor sporijeg od očekivanog rasta cijena zrakoplovnih karata, jer je niskobudžetni prijevoznik zabilježio rekordnu godišnju dobit koja je neznatno premašila očekivanja, objavio je Reuters.   

Hrvatski

Ryanair dodao više od 100 novih letova širom kontinenta

 

Ryanair, najveći europski avio-operater, dodaje nove rute širom kontinenta.  


Između 31. ožujka i 4. travnja dodano je oko 108 letova, a analiza podataka ukazuje da je 101 potpuno novih za ultra-niskobudžetnog prijevoznika.

Rute su prikazane na karti niže u tekstu. Kao što i priliči jednom paneuropskom operateru sa skoro 90 baza, on može da dodaje rute svuda, pod pretpostavkom dostupnosti aviona.

Hrvatski

Počela utrka zračnih luka u regiji za iduću sezonu

Zračne luke u Zadru, Dubrovniku, Zagrebu i Podgorici mogu već početi "trljati ruke" nakon obznanjenih novih letova zračnih prijevoznika za iduću sezonu...


Ryanair nastavlja sa širenjem svoje mreže linija iz zračnih luka u regiji ka europskim odredištima. EX-YU Aviation News piše kako se irski niskotarifni prijevoznik odlučio za nekoliko novih linija iz Banjaluke, Zadra i Zagreba.

Hrvatski

Hifa-Oil i Ryanair potpisali ugovor za 2024. godinu

Hifa-Oil nastavlja uspješnu suradnju s aviokompanijama koje operiraju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Zahvaljujući vlastitim kapacitetima i konkurentoj ponudi opskrbe jet gorivom ostvaruje nove ugovore za narednu godinu. 

 

Hifa-Oil potpisala je novi ugovor s aviokompanijom Ryanair za 2024. godinu. Ugovor se odnosi na opskrbu jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu.

Hrvatski

Wizzair odustao od baze u Tuzli, Zagreb ostao bez 3 Ryanairove linije

 

Wizz Air je obznanio kako planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u rujnu ove godine svoja dva zrakoplova bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže.


Wizzair ukida bazu u Tuzli....

Objašnjavaju svoju odluku promjenjivim ekonomskim okruženjem i operativnim izazovima uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji.

Hrvatski

Ryanair odlučio investirati 3 milijarde dolara u UkrajiniAviokompanija Ryanair planira u Ukrajini investirati čak tri milijarde dolara za obnovu avioindustrije nakon završetka ruske agresije.

Ovo je obznanjeno nakon današnjeg sastanka Ryanairovih predstavnika s ukrajinskim dužnosnicima i predstavnicima zračnih luka u Kijevu, Lavovu i Odesi.


Ryanairovi predstavnici su pregledali aerodromske terminale, prostor za preuzimanje prtljaga i ukrcavanje putnika, kontrolne punktove. Ocijenili su kako su u odličnom stanju i da su spremni za nastavak letova.

Hrvatski

Vodeći europski prevoznik uvodi letove iz Tuzle

Irski gigant Ryanair će postati drugi niskotarifni prijevoznik koji će opsluživati Tuzlu nakon mađarskog Wizz Aira, koji ima bazu u gradu.

 

Niskotarifni prijevoznik Ryanair započet će s letovima ove godine iz Tuzle, što je njegovo drugo odredište u Bosni i Hercegovini nakon Banja Luke.

Jedan od najvećih prevoznika u Europi će započeti dva tjedna leta dva njemačka grada, odnosno iz Weezea i Baden Badena za Tuzlu počevši od 2. odnosno 4. rujna/septembra.

Hrvatski

Ryanair u Zadru otvara ljetnu bazu, uvodi 37 linija

Konferencija je održana netom nakon one s predstavnicima zagrebačkog aerodroma, na koji taj avioprijevoznik dolazi prvi put ove godine uz najavu otvaranja 12 međunarodnih linija, dok na zadarskom operira već godinama sezonski čineći i najveći dio putničkog prometa te luke.

 

Zračni prijevoznik Ryanair u Zadru ponovo otvara ljetnu bazu te će taj grad povezati s 37 odredišta, od kojih je 17 novih, a sve uz ulaganje od 200 milijuna američkih dolara, najavili su u utorak na virtualnoj konferenciji za medije čelnici tog prijevoznika i Zračne luke Zadar.

Hrvatski