preuzimanje

Grupa Mészáros preuzela opatijski hotel MiramarUoči početka turističke sezone, opatijski hotel Miramar koji ove godine bilježi 20 godina poslovanja dobio je novog vlasnika. Naime, grupacija Mészáros mađarskog poduzetnika Lőrinca Mészárosa preuzela je hotel Miramar od austrijske grupacije Holleis s početkom ožujka, a prvim je gostima vrata otvorila, u nedjelju 3. ožujka.  

Hrvatski

Što se krije iza današnje objave preslagivanja Fortenova grupe

Iz Fortenove su potvrdili kako je dogovoren ukupan iznos do 660 milijuna eura. 

 

Fortenova grupa, u dogovoru s najvećim pojedinačnim dioničarom koji nije pod sankcijama - kompanijom Open Pass Ltd. Pavla Vujnovca koji ima udio od oko 27 posto, kreće u "rješavanje" sankcioniranih ruskih suvlasnika koji drže 49,9 posto u krovnoj nizozemskoj kompaniji Fortenova Group TopCo B.V., koja je formalni vlasnik Konzuma, Mercatora, Zvijezde, Jamnice, PIK Vrbovca i ostalih kompanija grupe u regiji.

Hrvatski

Airbnb preuzeo Gameplanner.AI - sve više se oslanja na umjetnu inteligenciju 

Airbnb objavio je ovoga tjedna kako je ugovorom procijenjenim na nešto manje od 200 milijuna dolara preuzeo startup Gameplanner.AI. 

 

Radi se o startupu u "stealth modu", tvrtki koja od svog osnutka 2020. godine radi daleko od očiju javnosti. Startupi koji se odlučuju na "stealth mode" rade to zbog zaštite intelektualnog vlasništva ili izbjegavanje ometanja. 

Hrvatski

Fortenova preuzima slovenski Tuš

Novi vlasnik slovenskog lanca Tuš bit će hrvatska grupa Fortenova, koja već posjeduje Mercator. 

Njemački trgovački gigant Rewe u ožujku ove godine pokazao je zanimanje za kupovinu trgovačke tvrtke Engrotuš koja ima trgovine Tuš, a u utrku se uključila i Fortenova grupa, koja je dala bolju ponudu.

Prema neslužbenim informacijama lista Delo, Fortenova je konačni kupac trgovačkog maloprodaje i veleprodaje lanca Tuš.

Hrvatski

Cristiano Ronaldo kupio "mrsku" medijsku tvrtku za 57 milijuna eura 

Cristiano Ronaldo, zajedno sa investicisjkim partnerima, preuzeo je medijsku tvrtku Cofina Media za 57 milijuna eura. Tvrtka će promijeniti ime i zvati se Expressao Livre. 

Cofina je jedna od vodećih medijskih tvrtki u Portugalu. Utemeljena je 1990 godine i nakladnik je 4 dnevna lista, 2 magazina i kabelskog televizijskog kanala CMTV

Hrvatski

Končar preko Construction Line Limited-a ulazi u Dalekovod

Društvo Končar – Ulaganja d.o.o. prihvatit će ponudu ponudu društva Construction Line Limited za otkup poslovnog udjela koji odgovara 49 posto temeljnog kapitala koji Construction Line drži u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o. (NER), a koje je imatelj 75,16 posto dionica društva Dalekovod d.d., izvijestilo je društvo Končar Elektroindustrija putem Zagrebačke burze. Vrijednost transakcije za sada nije objavljena.

Hrvatski

Posuška DARA preuzela većinsko vlasništvo sarajevskog PAK centra

 

DARA d.o.o. Posušje preuzela je većinsko vlasništvo u proizvođaču vitaminskih napitaka PAK Centar Sarajevo. 

 

Tvrtka z Posušja preuzela je 79,2-postotno vlasništvo u PAK Centru od konzultantske tvrtke Nova Capital d.o.o. Sarajevo u vlasništvu Kasima Mujana. Mujan je zadržao pojedinačni udio od 17,3 posto, piše Indikator.ba.

Hrvatski

Hrvatski Infinum preuzeo američku agenciju ETR 

 

Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je kreativnu digitalnu agenciju sa sjedištem u New Yorku, ExpandTheRoom (ETR) objavili su mediji u Hrvatskoj. 


Infinum, čiji su klijenti, između ostalih, Philips, KPMG, Porsche i Warner Brothers, širi svoj doseg u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odgovorio na rastuću potražnju u području strateške digitalne transformacije.

Hrvatski