poslovanje

Najbolje destinacije za poslovanje na svijetu


Singapur, Danska i SAD su najbolja mjesta na svijetu za poslovanje, pokazuje istraživanje o rangiranju poslovnog okruženja Economist Intelligence Unit.  

„Singapur je i dalje najbolja geografska lokacija na svijetu za poslovanje. Ovo je već konstanta posljednjih 16 godina“, rekao je za CNBC Prianty Roy, menadžer prognoze za zemlju i europski analitičar EIU-a.

Hrvatski

Kako su poslovali najveći ljekarnički lanci

 

Lanac Moja apoteka u vlasništvu Royal Medicalpharma prošle godine je imao dobit od oko 4 milijuna KM i prihode od 60,7 milijuna KM, a zapošljavali su 240 radnika. Pretprošle godine ostvarili su dobit od 5,7 milijuna KM iz prihoda od 58,5 milijuna KM.

 

Royal Medicalpharm Banjaluka lani je ostvarile prihod od 6,1 milijun KM,uz dobit od 5,7 milijuna KM čime su značajno popravili poslovni rezultat u odnosu na pretrpošlu godinu kada su zaradili svega 15.715 KM piše Capital.ba. prema službenim podacima ova je ljekarna lani zapošljavala 3 radnika.

Hrvatski

Osim prodaje namještaja, poslovanje će se temeljiti i na njegovom posuđivanju

Švedski trgovac namještajem Ikea započinje s radikalnim zaokretom svog poslovanja koji se više neće temeljiti samo na prodaji namještaja, već i na njegovu posuđivanju. 

Kako piše Financial Times, kompanija bi već ovoga mjeseca mogla započeti s pokusnim najmom namještaja, a za 'pokusnog kunića' izabrano je švicarsko tržište.

Hrvatski

5 razloga zašto vas vaši najbolji talenti napuštaju

Iako se vođenje poslovanja već proučilo na brojne načine, donoseći velike zaključke kako uspješno upravljati I voditi poslovanje, kako se ponašati prema zaposlenicima I slično, zanimljivo je da se ipak I dalje mnoge kompanije bore s tim da zadrže svoje najsposobnije zaposlenike.

 

Zaposlenik ne daje otkaz zbog kompanije, već zbog svojih šefova

 

Hrvatski

Simbioza marketinga i trgovine

Marketing i prodaja svakako su srodni pojmovi unutar ekonomskih aktivnosti. Tržište je suživot povoljan za oba člana simbioze marketinga i trgovine, ovih dvaju bliskih ekonomskih organizama čija dugotrajna i kvalitetna interakcija povoljno utječe na razvoj i trgovine i marketinga.

Marketing i trgovina često se spominju u odvojenom kontekstu kao dva područja ekonomije.

Hrvatski

5 načina kojima je digitalizacija promijenila izgled modernih ureda

Velike su šanse da posao koji radite prije tridesetak godina ili nije postojao ili se barem radio znatno drukčije nego danas. Jednako kao što su nam dolaskom novih tehnologija životne navike, način komunikacije, zabava i ostali aspekti života korjenito izmijenjeni, digitalizacija je uvelike promijenila način na koji radimo. Današnji uredi bitno su drugačiji od ureda prošlosti. Izvukli smo nekoliko razlika.

 

Gdje je nestao faks?

 

Hrvatski