Porsche

U BiH uvezen Porsche 911 Turbo S Cabriolet vrijedan pola milijuna maraka!

Čak i kad je u pitanju Porsche, isporuka jednog modela 911 nije svakodnevna. Pogotovo nije svakodnevna, ako se radi o modelu Turbo S, i to Cabriolet.

 

Upravo s jednim takvim automobilom i praktično je zaključen prvi mjesec u 2022. godini, za kojeg kažu da je najbolji otkako je Porsche službeno prisutan u BiH i prvi je ovakav automobil isporučen u ovoj godini.

Hrvatski

NA KORAK DO JEDNOROGA: Porsche investirao 70 milijuna eura u Rimca i naručio prvu serijsku proizvodnju

Njemački proizvođač sportskih automobila u tri godine povećao svoj udio u tvrtki Mate Rimca s 10 na 24 posto.

 

Porsche je investirao 70 milijuna eura u Rimac Automobile za dodatnih 8,5 posto udjela i time podigao mu tržišnu vrijednost na gotovo milijardu dolara. Nova valuacija Rimac Automobila iznosi 823,5 milijuna eura ili 978,5 milijuna dolara što je 6,2 milijarde kuna.

Hrvatski

Rimac sve bliže preuzimanju Bugattija: Direktor Porschea želi udio u njegovoj tvrtki

Britanski CarMagazine prošle je godine objavio da bi Volkswagen predao Bugatti Rimcu, u zamjenu za povećanje udjela kompanije Porsche (isto u vlasništvu Volkswagena) u kompaniji Rimac Automobili.

 

Direktor Porschea Oliver Blume je za njemački Automobilwoche kazao da bi proizvođač električnih automobila Rimac i Volkswagenova marka automobila Bugatti bili dobar par u tehnološkom smislu.

Hrvatski

UMJETNA INTELIGENCIJA U ZAGREBU: Porsche u partnerstvu s Infinumom otvara razvojni centar

Novi centar nastao je kao partnerstvo Porschea Digital i najvećeg hrvatskog proizvođača mobilnih aplikacija, tvrtke Infinum, a zajednički u idućih nekoliko godina planiraju u različite projekte uložiti 10 milijuna eura.

 

Porsche u partnerstvu s Infinumom otvara razvojni centar u Zagrebu pod nazivom Porsche Digital Croatia.

Novi centar nastao je kao partnerstvo Porschea Digital i najvećeg hrvatskog proizvođača mobilnih aplikacija, tvrtke Infinum, a zajednički u idućih nekoliko godina planiraju u različite projekte uložiti 10 milijuna eura.

Hrvatski

Automobil kojeg vozi Bill Gates

Osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu odlučio je da prijeđe na električne automobile. Bill Gates otkrio je da je nabavio svoj prvi automobil na električni pogon.

 

No, automobil koji je izabrao nije Tesla, kako bi neki očekivali, već Porsche Taycan.

Gates je u jednom invervjuu rekao da električna vozila još uvijek zaostaju za benzinskim automobilima kada je u pitanju domet.

No, dodao je da su putnički automobili “jedna od najvećih nada” kada je riječ o ekološki prihvatljivim alternativama.

Hrvatski

PORSCHE I RIMAC SNIMILI VIDEO O HRVATSKOJ Bolju besplatnu reklamu Hrvatska nije mogla dobiti

Riječ je o tradicionalnoj vozačkoj avanturi koju za svoje kupce i ljubitelje marke već 20 godina na najljepšim svjetskim lokacijama diljem svijeta organizira Porsche, a ove je godine za vozačke gušte, ugodno druženje te etno, eno i gastro doživljaje odabrana Hrvatska.

 

Hrvatski

Ljubitelji Nektar piva mogu osvojiti Porche

“Nektar” nagradna igra „10 `ladnih Nektara“ već je izazvala veliku pažnju kod ljubitelja piva, a mnogima je želja da postanu vlasnik novog Porshea.

Jedan, od ukupno tri nagradna automobila, predstavljen je danas u „Tropic“ centru u Banjaluci, i riječ je o modelu 718 Boxster, čiji će ključevi 6. srpnja biti uručeni najsretnijem sudioniku nagradne igre.

Hrvatski

Porsche kupio udio u Rimac Automobilima

Njemački Porsche kupio je manjinski 10-postotni udio u tvrtki Mate Rimca, koja proizvodi električne automobile - Rimac Automobili.

Porsche je zainteresiran za partnerstvo s Rimcem na razvoju budućih elektro-automobila, piše Cnet. Iako Porsche razvija vlastiti električni automobil, Taycan, proizvođač se nada da će naučiti od Rimac Automobila. Nije još jasno što će točno uključiti partnerstvo, ali i Porsche i Rimac zainteresirani su za dijeljenje tehnologije.

Rimac: Ovo je važan korak za naš strateški plan

Hrvatski