Lidl

LIDL ima neobičnu zvijezdu u svom božićnom spotu

Trgovinski lanac predstavio je svoj oglas „Ćelija“, koji donosi priču o odnosu jednog zatvorenika i njegovog čuvara. 

(Piše: Adnan Arnautalija) 

Lidl je predstavio još jedan dio njihove šire božićne kampanje, a u glavnoj ulozi dirljivog i duhovitog spota je jedan neobičan lik.

Oglas naslovljen „Ćelija“ producirao je finski režiser Misko Iho i prati priču o zatvoreniku koji usamljeno čeka Božić u svojoj ćeliji.

Hrvatski

Zašto Lidl i IKEA izbjegavaju BiH?

Lidl ne planira proširenje na Bosnu i Hercegovinu. Ovo je za N1 potrvrđeno iz ovog njemačkog, globalnog lanca supermarketa.

No, nije Lidl jedini koji “izbjegava” tržište BiH. Tu je i švedska IKEA.

Lidl je prvo stigao u Hrvatsku, nedavno i u Srbiju, no u BiH, ne planiraju.

U kratkom odgovoru na upit N1 iz Lidla pišu: “Trenutno ne planiramo proširenje na BiH.”

Hrvatski

Kako njemački lanci Aldi i Lidl bacaju na koljena ostalu konkurenciju?

Lidl i Aldi dva su njemačka pobjednička modela supermarketa s popustom, diskont rudnici jeftine robe sa superniskim cijenama, ograničenim asortimanom i ciljanom ponudom sa često vlastitim markama proizvoda, jeftinijim od poznatih brendova, pa kupci za manje novca dobivaju više.

Iako ih smatraju trgovinama za siromašne, u Velikoj Britaniji nude i jastoge, a u SAD-u su izazvali kaos zbog cijena 20 posto nižih od domaćih supermarketa. 

Kupujete li u Lidlu, znate kako izgleda njihova trgovina.

Hrvatski

Lidl će uskoro prestati prodavati plastične čaše, tanjure, štapiće za uši...

"Lidl Hrvatska će u svih 95 trgovina u zemlji do kraja 2019. godine odustati od prodaje jednokratnih plastičnih artikala poput slamčica, jednokratnih šalica i čaša, tanjura, pribora za jelo i štapića za uši s plastičnom drškom", ističu iz Lidla, prenosi HINA.

Proizvode od plastike za jednokratnu upotrebu, kako navode, postupno će zamijeniti alternativni artikli od održivih materijala koji se mogu reciklirati, a na razvoju kojih Lidl proaktivno surađuje sa svojim dobavljačima.

Hrvatski

Lidl i Kaufland planiraju godišnje prihode veće od 100 milijardi eura

Njemačka Schwarz Group, vlasnik Lidla i Kauflanda, planira zaraditi više od 100 milijardi eura prihoda u tekućoj poslovnoj godini i najavljuje daljnja ulaganja kako bi zadržala trend rasta prethodnih godina. 

Grupa u zadnjoj poslovnoj godini, koja je završila u februaru, povećala je prihode za 7,4 posto na 96,9 milijardi eura, navodi se u kratkoj izjavi grupe, objavljeno je sinoć. 

Lidl ima ukupno 10.460 trgovina u Europi i Sjedinjenim Državama, prema Reutersu. 

Hrvatski

Lidl povećao plaće

Trgovački lanac Lidl Hrvatska povećao je bruto plaće u prosjeku od 8,5 posto svojim zaposlenicima koji rade u trgovinama i skladištima.

Iz Lidla su priopćili da se povećanje plaće odnosi na 1.792 zaposlena u 93 trgovine u Hrvatskoj, kao i u na one u dva logističko-distributivna centra u Jastrebarskom i Perušiću, piše index.hr.

Stalno zaposleni radnici između 5.000 i 6.000 kuna neto, sezonci oko 4.000 neto. 

Hrvatski

Tesco osniva novu firmu da parira Lidlu i Aldiju

Britanski maloprodajni gigant Tesco navodno planira osnovati novu kompaniju kako bi parirao njemačkim trgovcima Lidlu i Aldiju.

Prema pisanju The Sunday Timesa, Tesco radi s konsultantskom firmom Boston Consulting Group kako bi kreirao brend koji će ponuditi proizvode po nižim cijenama od njemačkih lanaca.

Britanski lanac je navodno zamolio dobavljače da potpišu ugovor i da ne otkrivaju detalje o ovom projektu.

Hrvatski

Lidl ove godine otvara prve objekte u Srbiji

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić rekao je da će Lidl ove godine otvoriti prve objekte u ovoj zemlji i ocijenio da je to korisno za konkurenciju na srpskom tržištu.

Kako je istakao, dolazak tog lanca, koristan je i za potrošače koji će imati veću mogućnost izbora.

“Plan je da Lidl otvori prvih 10 ili 15 objekata odjednom tijekom ove godine. Izvjesno je da će već u prvoj polovini 2018. godine biti završen logistički centar. Više se ne postavlja pitanje da li Lidl dolazi ili ne u Srbiju”, rekao je Ljajić u intervjuu agenciji Beta.

Hrvatski

Britanija na udaru: Njemački giganti preuzimaju tržište

Njemački maloprodajni lanci Aldi i Lidl u velikoj su ekspanziji širom svijeta, a na njihovom „udaru“ našla se i Velika Britanija.

Prema najnovijim podacima organizacije Kantar Worldpanel, koje prenosi BiznisInfo, ova dva lanca imala su ubjedljivo najbrži rast na britanskom tržištu ove godine.

Iako domaći lanci i dalje drže najveći dio tržišta, njihova stopa rasta je mnogo manja od one njemačkih giganata.

Aldi je najbrže rastući lanac na britanskom tržištu sa stopom od 15,1 posto, dok je Lidl porastao za 14,5 posto.

Hrvatski