lasta

RAD U TRI SMJENE: Vlasnik "Violete" Ćorluka ulaže 20 milijuna maraka u čapljinsku "Lastu"

Violeta trenutno zapošljava 1220 radnika, a o planovima Laste, Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji, van granica naše države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

 

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla "Lasta" Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Hrvatski

Radovi na Lasti gotovi do kraja godine

Podsjetimo, ”Lastu” u stečaju kupio je Petar Ćorluka, vlasnik grudske ”Violete”, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih privrednika.

 

Radovi na zgradama i postrojenjima tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina bit će gotovi do kraja godine, a radnici će početi s poslom već u prvoj polovini 2021. godine.

Kako javlja Čapljinski portal, trenutno se paralelno odvijaju radovi krova, poda, fasade i uređenje okoliša.

U izgradnji se koriste najmoderniji i najbolji materijali, a tu je i dosta noviteta, poput ugradnje solarnih panela.

Hrvatski

VIDEO Pandemija malo usporila radove na obnovi čapljinske Laste, početak rada 2021. godine

Korona kriza je usporila radove na modernizaciji Tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina, te se ponovni početak rada očekuje početkom iduće godine.

 

-Plan je bio da se s proizvodnjom krene koncem tekuće godine, ali vrijeme pandemije je malo usporilo radove, no očekivanja su da će već početkom iduće godine u Čapljini ponovno zamirisati keksi, kazala je Marija Tolić, prehrambeni tehnolog u proizvodnji, izvijestio je BHRT.

Hrvatski

Čapljinska "Lasta" dobila novi krov i fasadu - Potpora i velikih Ferrera i Barille

Petar Ćorluka, vlasnik grudske ''Violete'' koja je kupila ''Lastu'', rekao je ranije kako će u tvornicu uložiti 20 milijuna KM.

 

Iz dana u dan sve je sigurnije kako će Čapljina uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Naime, čapljinska ''Lasta'', nekadašnji gigant u konditorskoj industriji regije, polako dobiva nove obrise.

Ovih dana počelo je stavljanje nove fasade na zgradu ''Laste'', a u međuvremenu je završen dio radova ne rekonstrukciji krova na cijeloj zgradi. 

Hrvatski

Američki ekspert radi na novim proizvodima “Laste”

U laboratorijima i uredima firme Violeta u Grudama kreiraju se nova tehnologija i proizvodni programu tvornice „Lasta“.  Podsjećamo, Lastu Čapljina je prošle godine kupila je Violeta iz Gruda. Najavljeni su rekonstrukcija pogona, modernizacija i automatizacija proizvodnje.

 

U međuvremenu stručnjaci iz Violete od građevinaca do tehnologa, detaljno su sagledali stanje i na kraju zaključili:

Hrvatski

Violeta ulaže 20 milijuna maraka za obnovu tvornice keksa Lasta

Petar Ćorluka ovom prigodom je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtijeva Europska unija planira uložiti 20 milijuna maraka.

 

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom i vlasnikom tvrtke "Violeta" i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla "Lasta" Petrom Ćorlukom, nakon kojega su i obišli pogone navedene tvornice.

Gradonačelnik Vidić kazao je kako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu.

Hrvatski

Violeta želi čiste račune, kao i zemljište oko Laste

Na aukciji polovicom lipnja, ove godine, Tvornica keksa i vafla "Lasta" Čapljina, poduzeće u stečaju, dobila je novog vlasnika. Kupac je tvrtka "Violeta" iz Gruda.

Međutim, razgovori oko potpisivanja kupoprodajnog ugovora još se vode, doznaje Čapljinski portal od stečajne upraviteljice Behrije Huseinbegović.

S jedne strane kupac traži čiste račune, što uz računovodstvene podatke, podrazumijeva i čišćenje dijela kruga koji se prema skici Geoportala prostire na 6,3 hektara.

Hrvatski

Violeta kupila čapljinsku "Lastu"

Tvornica keksa i vafla ”Lasta” Čapljina nastavit će proizvodnju, a na prekjučerašnjoj aukciji tvornica je prodana.

Kako je za Čapljinski portal potvrdila stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, koja je vodila postupak, kupac je kompanija Violeta.

"Aukcija je bila uspješna, tvrtka ‘Lasta’ prodana je kupcu, odnosno vlasniku tvrtke ‘Violeta’, i mogu reći da tvornica nastavlja proizvodnju”, rekla je u izjavi za Čapljinski portal Huseinbegović.

Hrvatski