lasta

LASTA ČAPLJINA Natječaj za posao: Operater u proizvodnji (više operatera)

Ukoliko želite postati dio tima Lasta Čapljina,

 

u potrazi smo za radnicima u procesu proizvodnje koji su motivirani, odgovorni, komunikativani i spremni na timski rad:

Operater u proizvodnji (više operatera) (m/ž)

Mjesto rada: Čapljina

 

Opis posla:

Operater na stroju odgovoran je za stabilan rad stroja, kvalitetu proizvoda, sigurnost na stroju, brine o čistoći dijelova stroja i okolice stroja.

Operateri su zaduženi i za vizualnu kontrolu gotovih proizvoda.

Hrvatski

Gospodarski zaokret: Hercegovina u ovoj godini dobiva tri tvornice

U nešto više od godinu dana na području Hercegovine niknut će tri nove tvornice koje će otvo­riti stotine novih radnih mjesta.

 

Preuzimanje i ulaganje

Zahvaljujući realizaciji proje­kata koji su tek u najavi te onima čija se realizacija privodi kraju, od Ljubuškog, preko Čapljine do Mostara velik broj ljudi dobit će priliku ostvariti radni odnos.

Riječ je o projektima Violete iz Gruda, Podravke iz Hrvatske te Braće Pivac.

Hrvatski

Radnicima čapljinske Laste počela stizati zaostala potraživanja

Za bivše radnike Laste i ostale povjeritelje sretna okolnost je da su dobili bar dio duga, dok je za Čapljinu i Čapljince važno da je spašena tvornica, koja je godinama bila sinonim grada. 

 

Prije dvadesetak dana krenula je isplata bivšim uposlenicima Laste d.d. u stečaju. Radi se o isplati priznatih potraživanja za radnike i druge povjeritelje nekadašnjeg konditorskog giganta u stečaju.

Hrvatski

Tvornica "Lasta" Čapljina poprima novi izgled, probna proizvodnja početkom iduće godine

Stanjem na gradilištu zadovoljan je i Petar Ćorluka, vlasnik grudske "Violete" koji je kupio čapljinsku "Lastu" i odlučio je iz temelja promijeniti i modernizirati, te slasne delicije izvoziti na velika europska tržišta.

 

Dok ekonomska slika u Bosni i Hercegovini postaje sve teža i sumornija, na jugu naše zemlje privode se kraju radovi na rekonstrukciji tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina za čije se proizvode već osigurava i izvoz na velika europska tržišta.

Hrvatski

RAD U TRI SMJENE: Vlasnik "Violete" Ćorluka ulaže 20 milijuna maraka u čapljinsku "Lastu"

Violeta trenutno zapošljava 1220 radnika, a o planovima Laste, Ćorluka je istaknuo kako mu je glavni cilj vratiti prvobitan brend Laste koji će biti prepoznatljiv široj regiji, van granica naše države te proizvodni pogon oformiti u tri smjene.

 

Nadaleko poznata tvornicu keksa i vafla "Lasta" Čapljina očekuje novi početak, te će Cvijet Hercegovine uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Hrvatski

Radovi na Lasti gotovi do kraja godine

Podsjetimo, ”Lastu” u stečaju kupio je Petar Ćorluka, vlasnik grudske ”Violete”, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih privrednika.

 

Radovi na zgradama i postrojenjima tvornice keksa i vafla ”Lasta” Čapljina bit će gotovi do kraja godine, a radnici će početi s poslom već u prvoj polovini 2021. godine.

Kako javlja Čapljinski portal, trenutno se paralelno odvijaju radovi krova, poda, fasade i uređenje okoliša.

U izgradnji se koriste najmoderniji i najbolji materijali, a tu je i dosta noviteta, poput ugradnje solarnih panela.

Hrvatski

VIDEO Pandemija malo usporila radove na obnovi čapljinske Laste, početak rada 2021. godine

Korona kriza je usporila radove na modernizaciji Tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina, te se ponovni početak rada očekuje početkom iduće godine.

 

-Plan je bio da se s proizvodnjom krene koncem tekuće godine, ali vrijeme pandemije je malo usporilo radove, no očekivanja su da će već početkom iduće godine u Čapljini ponovno zamirisati keksi, kazala je Marija Tolić, prehrambeni tehnolog u proizvodnji, izvijestio je BHRT.

Hrvatski

Čapljinska "Lasta" dobila novi krov i fasadu - Potpora i velikih Ferrera i Barille

Petar Ćorluka, vlasnik grudske ''Violete'' koja je kupila ''Lastu'', rekao je ranije kako će u tvornicu uložiti 20 milijuna KM.

 

Iz dana u dan sve je sigurnije kako će Čapljina uskoro ponovno mirisati na kekse i vafle.

Naime, čapljinska ''Lasta'', nekadašnji gigant u konditorskoj industriji regije, polako dobiva nove obrise.

Ovih dana počelo je stavljanje nove fasade na zgradu ''Laste'', a u međuvremenu je završen dio radova ne rekonstrukciji krova na cijeloj zgradi. 

Hrvatski

Američki ekspert radi na novim proizvodima “Laste”

U laboratorijima i uredima firme Violeta u Grudama kreiraju se nova tehnologija i proizvodni programu tvornice „Lasta“.  Podsjećamo, Lastu Čapljina je prošle godine kupila je Violeta iz Gruda. Najavljeni su rekonstrukcija pogona, modernizacija i automatizacija proizvodnje.

 

U međuvremenu stručnjaci iz Violete od građevinaca do tehnologa, detaljno su sagledali stanje i na kraju zaključili:

Hrvatski

Violeta ulaže 20 milijuna maraka za obnovu tvornice keksa Lasta

Petar Ćorluka ovom prigodom je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtijeva Europska unija planira uložiti 20 milijuna maraka.

 

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom i vlasnikom tvrtke "Violeta" i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla "Lasta" Petrom Ćorlukom, nakon kojega su i obišli pogone navedene tvornice.

Gradonačelnik Vidić kazao je kako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu.

Hrvatski