javni poziv

Javni poziv za prodaju nekretnina

Kompanija Konzum raspisuje javni poziv za dostavljanje neobavezujućih ponuda za prodaju nekretnina na niže navedenim lokacijama: POSLOVNI OBJEKT U CENTRU SARAJEVA NA ADRESI VRAZOVA 22, LOKACIJA MARIJIN DVOR

 

Informacije o nekretnini:

Poslovni objekt (ZK br. 1, 258, 259, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, KO: SP_Sarajevo-Mahala L, k.č. 163, 163/E1, 163/E2, 163/E4, 163/E5, 163/E6, 163/E7, 163/E8, 163/E9, 163/E10, 163/E11, 163/E12, ) obuhvata podrum, prizemlje, 3 kata i potkrovlje a sve ukupne neto površine 697,90m².
 

Hrvatski

30 MIL. KM: Objavljen javni poziv za pomoć turističko-ugostiteljskom sektoru FBiH

Ukupno raspoloživa financijska sredstva, za provođenje ovog Javnog poziva, iznose 30.000.000 KM.

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i njeno ministarstvo raspisali su Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći poslovnim subjektima iz turističko-ugostiteljskog sektora u okolnostima pandemije (COVID-19).

Ukupno raspoloživa financijska sredstva, za provođenje ovog Javnog poziva, iznose 30.000.000 KM.

Hrvatski

Raspisan poziv: 140.000 KM za uništavanje 400 tona talijanskog otpada iz Drvara

Federalna uprava za inspekcijske poslove raspisala je Javni poziv za izmještanje i uništavanje talijanskog otpada nelegalno deponiranog na području Drvara, čime je napravljen drugi važan korak u rješavanju ovog problema, rekla je Srni načelnica općine Drvar Dušica Runić.

 

Hrvatski

Javni poziv bh. kompanijama iz sektora metaloprerade i drvoprerade

Cilj projekta "EXPO-CERTinno" je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći kako bi, između ostalog svoje proizvode uskladili s regulatornim zahtjevima EU tržišta (EU direktive, CE označavanje i sl).

 

Hrvatski

1 MIL. KM: Objavljen poziv za poticaj razvoja male privrede u KS za 2020. godinu

Rok za dostavljanje prijava je 30 (trideset) dana od dana objave Obavještenja o Javnom pozivu.

 

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv za odabir korisnika poticajnih sredstava "Poticaj razvoju male privrede" u Kantonu Sarajevo za 2020. godinu.

Hrvatski

Poziv za sudjelovanje u programu podrške razvoju cirkularnih poslovnih praksi

UNDP poziva sve zainteresirane kompanije iz Bosne i Hercegovine da istraže objavljeni Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u pilot programu koji ima za cilj podržati privatni sektor da iskoristi krizu kao priliku i preispita neke linearne poslovne prakse i usmjeri ih prema održivijim i zelenijim poslovnim modelima.

 

Ovim pozivom za iskazivanje interesa UNDP želi identificirati i podržati predstavnike privatnog sektora pogođene ekonomskim padom zbog COVID-a u Bosni i Hercegovini kako bi se oporavili pametnije i bolje kroz:

Hrvatski

Objavljen poziv: Vlada FBiH sufinancira projekte jedinica lokalne samouprave

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti sve jedinice lokalne samouprave, a prednost će imati projekti koji su visokog stupnja zrelosti i prioritetni su za implementaciju u jedinicama lokalne samouprave te direktno doprinose boljem kvalitetu života.

 

Vlada Federacije BiH će sufinancirati projekate od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Hrvatski