javni poziv

Produžen rok javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije

Projekt UNDP DigitalBIZ obavještava javnost da je produžen rok za apliciranje na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća s područja Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

 

Rok za prijavu produžen je do 03.12.2021. godine do 17 sati.

Infosesija za mala i srednja poduzeća u RS i BD BiH održana je u srijedu, 17.11.

Hrvatski

Subvencije za uvezivanje radnog staža: FMERI rapisalo javni poziv za privatnike i poduzetnike

Raspoloživa sredstva su grant sredstva i dodjeljuju se za izmirenje dugovanja privrednog društva za neuplaćene doprinose samo po osnovu obaveza za PIO/MIO, zaposlenicima koji su stekli uvjete za odlazak u penziju do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu istih i koji su do dana podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava, podnijeli zahtjev za penzioniranje nadležnoj Kantonalnoj administrativno/službi Federalnog zavoda PIO/MIO.

 

Hrvatski

Obuka, naknada 780 KM, posao: Poziv za sve električare, metalostrugare i instalatere ...

Javni poziv je otvoren do kraja godine.

 

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u suradnji s entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, te Savezna agencija za rad SR Njemačke (Bundesagentur für Arbeit - BA) u suradnji s Udruženjem njemačkih obrta (Zentralverband des Deutschen Handwerks - ZDH) su 27.7.2021. godine raspisali novi javni poziv u okviru projekta "Obrti nude budućnost".

Hrvatski

Objavljen javni poziv o pružanju tehničke podrške u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta za poduzeća iz BiH

U okviru Javnog poziva, predviđena je tehnička podrška za 16 MSP.

 

Eda – Agencija za razvoj poduzeća je u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za izražavanje interesa za tehničku podršku u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta.

Predmet javnog poziva je izbor MSP koja su zainteresirana za unapređenje energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta. Cilj javnog poziva je unapređenje energetske efikasnosti domaćih MSP, kroz promociju mreža energetske efikasnosti u industriji.

Hrvatski

Objavljen Poziv za podršku lokalnim partnerstvima za zapošljavanje

Cilj poziva je da osigura kreiranje i sprovedbu programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

 

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave projektni prijedlog za financijsku podršku u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji financira Europska unija (EU) a realizira Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Hrvatski

Općina Ilidža raspisala natječaj za financiranje najboljih poslovnih ideja

Javni poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama do 35 godina starosti, koji imaju poslovnu ideju.

 

Općina Ilidža raspisala je javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima iz Budžeta Općine Ilidža, namijenjenih razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanja mladih sa područja ove općine.

Hrvatski

Objavljen treći poziv: Svjetska banka nudi pomoć u pronalasku posla ženama i mladima

Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije virusa COVID-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja.

 

Svjetska banka je objavila treći poziv nezaposlenim mladim osobama i ženama koje su prijavljene na biroima za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Herecgovini, da se prijave za podršku privatne agencije za zapošljavanje Kolektiv (MojPosao.ba) u okviru projekta Svjetske banke uz podršku Ambasade Švedske.

Kakvu vrstu podrške mogu očekivati nezaposlene osobe:

Hrvatski