izvješće

Ukrotili smo inflaciju, ali izvoz opada

Registrirani rast bh ekonomije i dalje je uglavnom temeljen na trgovini, transportu, smještaju i prehrambenim uslugama, a dodana vrijednost proizvodnjom padala je krajem prošle godine.

 

U Bosni i Hercegovini je u posljednjem kvartalu prošle godine došlo do značajnog pada inflacije, navodi se u najnovijem ekonomskom izvješću Europske komisije za zemlje u procesu pristupanja.

Hrvatski

U 2018. godini 1,4 milijarde putnika širom svijeta

Novo izvješće Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) pokazalo je da je 2018. bila vrlo dobra godina za globalni turizam sa 1,4 milijarde dolazaka putnika širom svijeta.

UNWTO nije očekivao tu brojku do 2020. godine, a neki od razloga za ovakve brojke su snažniji ekonomski rast, olakšice viznog režima i povoljnije cijene zrakoplovnih karata.

Hrvatski

Na Skupštini dioničara Aluminija usvojeno Godišnje financijsko izvješće Društva

Usvojivši Godišnje izvješće o poslovanju Društva koje uključuje Financijsko izvješće, Izvješće vanjskoga revizora, Izvješće Odbora za reviziju i Izvješće o radu Nadzornoga odbora za 2016. godinu, dioničari i punomoćnici dioničara Aluminija na današnjoj su (ponovljenoj) Redovitoj skupštini dioničara, održanoj pod predsjedanjem opunomoćenika Vlade FBiH Marinka Bošnjaka, usvojili Odluku o nastavku rada društva Aluminij d.d. Mostar.

Hrvatski