infrastruktura

M:tel osnovao tvrtku za održavanje i najam infrastrukture

 

Mtel Banjaluka osnovao je novu tvrtku Sky Towers Infrastructures sa sjedištem u Banjaluci. 

 

Kao registriarana djelatnost Sky Towers Infrastructures upisane su “bežične telemomunikacije”, no i iz samog naziva tvrtke razvidno je kako se radi o tvrtki za održavanje i najam infrastrukture - mreže baznih stanica. 

 

VLASNICA TELEMACHA, NOVE TV I N1

Hrvatski

Turska tvrtka zainteresirana za ulaganje u putnu i željezničku infrastrukturu u FBiH

Poseban interes iskazan je za gradnju brze ceste Tuzla - Brčko, koja je ujedno i dio budućeg autoceste Sarajevo - Beograd.

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i direktor Željeznica FBiH Enis Džafić razgovarali su s predstavnicima ERG International Group o potencijalnim investicijama u putne i željezničke infrastrukturne projekte u Federaciji BiH.

Hrvatski

Povezuju se dvije poslovne zone

U poslovnoj zoni Glinište u Tešnju u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije vrijednosti oko 420.000 KM.

Završetak radova se očekuje do polovine rujna, a osim toga, u tijeku je prometno uvezivanje poslovnih zona Gliništa i Ciglana.

U okviru toga, pravit će se i novi most širine osam metara dok je vrijednost ugovora oko 200.000 KM.

Nakon ovih radova slijedi asfaltiranje svih prometnica vrijednosti više od 300.000 KM.

 

Hrvatski

Od 2. jula talgo voz iz Sarajeva vozi na novu destinaciju

Željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Bihać bit će zvanično pokrenut 2. jula 2018. godine. Nakon što je u proces elektrifikacije 47 kilometara Unske pruge, od Bihaća do Blatne, uloženo više od 2,5 miliona maraka prvi talgo voz iz Sarajeva stići će na željezničku stanicu u Bihaću u 17:30 minuta, nakon čega će svakodnevno saobraćati na ovoj relaciji. Saopćio je ovo direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić na sastanku održanom u Bihaću sa premijerom Unsko-sanskog kantona Huseinom Rošićem i njegovim saradnicima.

Hrvatski

VODOPAD KRAVICA: Najatraktivnija turistička destinacija u BiH

Najatraktivnija turistička destinacija u Bosni i Hercegovini zasigurno je vodopad Kravica, udaljen svega nekoliko kilometara od Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.

Samo u protekloj godini prodano je više od 200.000 ulaznica, a rezultat povećanog broja gostiju, u odnosu na protekle godine, su velika ulaganja u marketinške aktivnosti.

Hrvatski