Igman

Igmanu i Pretisu posao vrijedan stotine milijuna dolara u SAD

– Naš sajamski paviljon je itekako je posjećen. Mogu slobodno reći da su Amerikanci zainteresirani za oružje iz Federacije – rekao je Džindić za Dnevni avaz.

 

Federalni minister energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predvodi delegaciju kompanija na najvećem svjetskom sajmu namjenske industrije “Shot Show 2020”, koji se održava u Las Vegasu.

Osim privatnih firmi iz Federacije BiH na sajmu sudjeluju i kompanije u većinskom vlasništvu Vlade FBiH, a to su Unis Ginex iz Goražda, Igman Konjic i Pretis Vogošća.

Hrvatski

Ahmetlić prodao svoj udio u konjičkom Igmanu

Na Sarajevskoj burzi jučer je ponovo trgovano dionicama namjenske industrije Igman iz Konjica.

Prema najnovijim podacima Registra vrijednosnih papira kupljen je udio preko skrbničkog računa Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, te se još ne može znati tko je bacio oko na ovu konjičku kompaniju. 

Spomenuti udio je prodao Muharem Ahmetlić, koji je nedavno postao nakon Federacije FBiH drugi najveći dioničar Igmana.

Dvije kompanije su zaključile memorandum o razumijevanju 23.07.2019.

Hrvatski

HIFA ulazi u novi biznis: Kupili četvrtinu konjičkog Igmana

Registar vrijednosnih papira FBiH i Sarajevska bUrza registrirali su da je Muharem Ahmetlić kupac 24,7 posto dionica konjičkog Igmana koje su krajem lipnja/juna za 11,5 milijuna KM prodate na Sarajevskoj berzi.

Ahmetlić je kupovinom dionica u konjičkom Igmanu  postao drugi najveći dioničar kompanije nakon Federacije BiH koja drži 51 posto dionica. Treći najveći dioničar je ZIF „Bonus“ sa 23,28 posto dionica, a potom slijede manji dioničari.

Hrvatski

Misteriozni investitor drugi najveći dioničar Igmana

Investitor koji posluje preko skrbničkog računa u Raiffeisen BANK stekao je oko četvrtine vlasništva u najvećoj domaćoj kompaniji iz oblasti namjenske industrije – Igmanu iz Konjica. 

Ovaj investitor je udio platio 11,5 milijuna KM, na trgovini koja je obavljena na Sarajevskoj burzi 7. lipnja. 

Na novoj listi dioničara on se pojavljuje preko skrbničkog računa u Raiffeisen BANK pa nije moguće znati o kome se radi. 

Hrvatski

Konjički Igman s Belgijancima dogovorio posao vrijedan 7 milijuna eura

Kompanija Igman iz Konjica proširuje kapacitete, a napravila je ugovor s jednom belgijskom kompanijom u vrijednosti od oko sedam milijuna eura, rekao je direktor Igmana Džahid Muratbegović.

Govoreći na Info-danu metalaca, on je istaknuo da će Igman ovu godinu završiti na nivou prethodne.

– Prihod nam je trocifren, profit je dvoicifren, primili smo i ove godine nove radnike i sasvim smo zadovoljni, kazao je Muratbegović.

Dobre poslovne rezultate Igman ima zahvaljujući proizvodu koji je interesantan širom svijeta, ali i koji je kvalitetan.

Hrvatski