Grude

Grude: Udvostručen broj zaposlenih

Grude koriste prednosti i blizine granice EU i prekogranične suradnje, ulažu u turizam i obnovljive izvore energije.

 

Grude, prije rata jedna od nerazvijenijih općina, danas bilježi dvostruko više zaposlenih nego prije 30 godina.

Dok velike sredine bilježe pad, ova općina po privrednom rastu je na samom vrhu u Bosni i Hercegovini.

Uz velika poduzeća, izvoznike, veliki broj radnih mjesta otvoren je u malim zanatskim djelatnostima.

Hrvatski

Humanitarna akcija kompanije Violeta povodom Dana žena: "Violeta žene ženama"

Zadnjih godina Međunarodni dan žena u Violeti bio je obilježen prigodnim poklonima i tradicionalnom večerom za sve pripadnice ljepšeg spola.

Ove godine zaposlenice Violete odlučile su da će se odreći poklona i večere, odlučile su biti humanitarne, udružile su se i žele pokazati solidarnost prema onim ženama kojima je pomoć zaista potrebna.

Hrvatski

Zašto je poznati Hercegovac kupio atraktivnu kuću na Stradunu

Petar Ćorluka, vlasnik brenda Teta Violeta, točnije tvrtke Violeta iz Gruda, kupio je jednu od atraktivnih kuća na Stradunu.

Riječ je o objektu na kantunu Straduna i ulice Zamanjina u čijem je prizemlju već dugi niz godina smještena butiga Kraš Bonbonnière.

Posljednjih je mjeseci s građevinskim inženjerima sagledao sve potrebe oko sanacije objekta, a usporedno s tim Ćorluka je zatražio i konzervatorske smjernice za obnovu, piše Dulist.hr

Hrvatski

Zapadno-hercegovačka županija pred 700 radnih mjesta

Tvrtka Lohmann&Rauscher u Grudama je okupila više od 500 žena i 50-ak muškaraca koji su došli pogledati što to nudi ova kompanija i dati podršku zapošljavanju na području Zapadnohercegovačke županije.

Lohmann&Rauscher ima 4.500 zaposlenika, a plan je da na području jedne od četiri lokalne zajednice ZHŽ-a izgrade tvornicu koja bi u početku zapošljavala 200, a kasnije i 700 osoba.

Tvrtka se bavi proizvodnjom medicinske opreme i higijenskih proizvoda za medicinu.

Hrvatski

Violeta traži djelatnike u odjelu izvoza

Kompanija Violeta iz Gruda u potrazi je za komunikativnim, samoincijativnim i upornim osobama koje imaju odlične organizacijske vještine i spremne su na timski rad u odjelu izvoza.

Sastavni dio Violeta djelokruga je i izvoz.

Kompanija surađuje s nizom europskih i svjetskih zemalja, stoga su potrebna dva izvršitelja za radno mjesto:

- Asistent u odjelu izvoza sa iskustvom
- Asistent u odjelu izvoza bez iskustva

Mjesto rada: Grude

Hrvatski

Violeta raspisala natječaj, prijave do 24. svibnja

Kompanija Violeta je u potrazi za vrijednom i pozitivnom osobom koja je odgovorna i spremna na timski rad.

Radna pozicija: SKLADIŠTAR (M/Ž)

Mjesto rada: Grude

Idealan kandidat treba imati SSS, posjedovati važeću vozačku dozvolu za B, C1, C kategoriju. Poželjno je određeno radno i vozačko iskustvo, posebice rad na viličaru - ali nije uvjet.

Poslovi koji se na ovom radnom mjestu očekuju od kandidata su: skladištenje, prijem i otprema robe te svi ostali poslovi vezani za uredno skladišno poslovanje.

Hrvatski

Ovo je poput Švedske

Novinari HRT-a posjetili su prije nekoliko dana hercegovačku kompaniju Violeta. Kako sami kažu, ono što su vidjeli u BiH nalik je Švedskoj. Ono što su navikli vidjeti na Zapadu, ovaj put našli su u našoj zemlji. U emisiji Labirint donose priču o Violeti – priču o uspjehu, ostanku i opstanku.

Pogled s visine na hercegovačko mjesto Grude prilično se promijenio. Nekad jedna od tri najnerazvijenije općine u BiH danas je na vrhu najrazvijenijih. Na put do vrha doveo ih je poduzetnik Petar Ćorluka.

Hrvatski

Grudska Violeta vodeća na tržištu higijene, povećala prednost nad Procter & Gamble

Violeta d.o.o. Grude lider je na tržištu finih tkiva (papirne maramice, toaletni papir, salvete...) i higijenskih proizvoda u Bosni i Hercegovini, pokazuje analiza analitičke kuće Eromonitor, izvještava Indikator.ba.

-Violeta je mjerilo za mjerenje uspješnosti igrača u većini kategorija finih tkiva i higijenskih kategorija. Violeta je počela s toaletnim papirom, ali je proširila proizvodnju na većinu higijenskih kategorija u proizvodnom i marketinškom portfelju, navodi Euromonitor.

Hrvatski

Violeta će ove godine investirati više od 20 miliona KM

Violeta iz Gruda planira u ovoj godini investirati više od 20 miliona KM u nove strojeve i hale, kazao je vasnik i predsjednik Uprave ove kompanije Petar Ćorluka u razgovoru za Radiosarajevo.ba. 

Ćorluka je istakao da je Violeta nedavno u Bihaću pretrpjela štetu kada im je snijeg uništio skladište, zbog čega je u pripremi investicija radi obnove ovog objekta. 

On je otkrio i da se povećava izvoz Violetinih proizvoda na nove destinacije. 

Hrvatski