Google

Gmail se uskoro mijenja, evo kako ga brzo počistiti

Premašite li ograničenje morat ćete ili baciti se na brisanje ili platiti Googleu za više prostora.

 

Bliži se dan kad bi vam Google mogao početi naplaćivati korištenje dosad besplatnog servisa za webmail.

Evo pregled trikova pomoću kojih to možete izbjeći.

Hrvatski

Bi li vas Google zaposlio: Zagonetka 100 šešira

Ova mozgalica je nastala u suradnji ekspertnog tima sastavljenog od stručnjaka sa Oxforda, Kanadskog Instituta za napredna istraživanja i Google DeepMind-a.

 

Zagonetka je postala popularna nakon što se pročulo da je ona jedan od zadataka koji moraju uspješno riješiti oni koji žele da se zaposle na Google-u.

Naime, ova mozgalica je nastala u suradnji ekspertnog tima sastavljenog od stručnjaka sa Oxforda, Kanadskog Instituta za napredna istraživanja i Google DeepMind-a.

Hrvatski

Kako je hrvatski poduzetnik zaključio posao sa Googlom vrijedan 10 milijuna eura

Veliki je Google od varaždinskog Solvisa naručio 120.000 solarnih panela kao pokrov za svoje kupole na jugu Kalifornije.

 

Zračna snimka novoga Googleova podatkovnog centra u Kaliforniji najesen će biti, najavljuje se, spektakularna. Na njoj će se vidjeti niz kupola s pokrovom od solarnih panela. Prizor jedinstven u svijetu, djelimično zahvaljujući i hrvatskoj tvrtki sa sjevera zemlje.

Veliki je Google od varaždinskog Solvisa naručio 120.000 solarnih panela kao pokrov za svoje kupole na jugu Kalifornije.

Hrvatski

Jedva kupio kartu do SAD, sada je direktor Googlea

– Jedino što me dovelo ovdje gdje sam sada, osim sreće, bila je duboka strast prema tehnologiji i otvoreni um – rekao je 48-godišnji direktor.

 

Sundar Pichai je direktor jedne od najvećih svjetskih kompanija, Googlea, ali imao je teške početke.

Tijekom jednog nedavnog govora otkrio je svoje skromne korijene, te je pozvao mlade da ne gube nadu i strpljenje.

Pichai je ispričao s kakvim se izazovima susreo kada je došao u SAD iz Indije prije 27 godina.

Hrvatski

Google prvi put najavio plaćanje za objavljivanje medijskih članaka

Američki tehnološki gigant Google najavio je zaključivanje ugovora o licenciranju s medijskim kućama za narednu godinu, kojima će se prvi put ikada obavezati da će plaćati naknadu za objavljivanje novinarskih sadržaja, objavila je danas kompanija.

 

U prvoj fazi zaključit će ugovore s medijskim kućama iz Njemačke, Australije i Brazila.

Američki gigant sada je konačno popustio.

Hrvatski

Koji je najvrijedniji brend na svijetu

Američka kompanija za online trgovinu, Amazon, zadržala je treću godinu zaredom titulu najvrjednijeg svjetskog brenda na rang listi “Brand Finance Global 500” za 2020., a kultni talijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari je ostao najsnažniji globalni brend drugu godinu uzastopno.

 

Kako se navodi u izvještaju “Brand Financea”, vrijednost robne marke Amazon je probila do sada nedostižan prag od 200 milijardi američkih dolara, prenosi Tanjug.

Hrvatski

Svijet bi uskoro mogao dobiti još jednu kompaniju bilijunaša

Dosad su samo tri kompanije u povijesti prešle tu granicu.

 

Usprkos problemima koji ih u posljednje vrijeme sve češće okružuju, rast Googlea, odnosno njegove krovne kompanije Alphabet je nezadrživ.

Regulatorna tijela u Europskoj uniji i SAD-u konstantno provode istrage zbog monopolističkog ponašanja kompanije te su u posljednje dvije godine samo u EU-u platili kazne veće od 8 milijardi eura.

Hrvatski

Obitelji preminulih radnika Google-a 10 godina dobivaju polovinu njihovih zarada

Google je poznat u svijetu kao jedna od kompanija koja ponajviše brine za svoje radnike, smještajući ih u visoko tehnološki opremljene ugodne i prozračne kancelarije, dajući im besplatne, kvalitetne obroke i ostale beneficije nekarakteristične za današnje vrijeme ugnjetavanja radnika.

 

Zbog toga nije ni čudo što su globalno najomiljeniji poslodavac.

Osim svih ostalih privilegija, kompanija je uvela još jednu pogodnost za zaposlene, odnosno za obitelji u slučaju smrti radnika.

Pola plaće tijekom 10 godina

Hrvatski

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski

Google slavi 21. rođendan, a mi donosimo 16 zanimljivosti o ovoj kompaniji

Na današnji dan, 27. rujna/septembra, prije 21 godinu, nastala je najpoznatija kompanija u domenu interneta. Google nam je na neki način trasirao put ka drugačijem shvaćanju weba, put na kome smo i danas, samo mnogo napredniji i s više novina. Kompanija koja iz godine u godinu biljleži izuzetne rezultate i dolazi s novim inovacijama, ostavila nam je mnogo, a vjerujemo da ju čeka još više toga.


U čast 21. rođendana ove kompanije, poklanjamo vam 16 zanimljivih činjenica o Googleu.

Hrvatski