Google

Kupite dionice “Facebooka”, “Googlea”, “Applea” u Banjaluci

Brokerska kuća „Eurobroker“ iz Banjaluke u suradnji s renomiranom američkom brokerskom kućom, prva i jedina u Bosni i Hercegovini nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na više od 100 svjetskih tržišta.

Eurobroker

To znači da je iz Banjaluke ili bilo kojeg drugog grada  moguće trgovati na Wall Streetu ili na nekoj od poznatih svjetskih burzi i postati vlasnik akcija najvećih kompanija na svijetu kao što su „Facebook“, „Apple“, „Amazon“, „Google“, „Volkswagen“ i slično.

Hrvatski

Google slavi 21. rođendan, a mi donosimo 16 zanimljivosti o ovoj kompaniji

Na današnji dan, 27. rujna/septembra, prije 21 godinu, nastala je najpoznatija kompanija u domenu interneta. Google nam je na neki način trasirao put ka drugačijem shvaćanju weba, put na kome smo i danas, samo mnogo napredniji i s više novina. Kompanija koja iz godine u godinu biljleži izuzetne rezultate i dolazi s novim inovacijama, ostavila nam je mnogo, a vjerujemo da ju čeka još više toga.


U čast 21. rođendana ove kompanije, poklanjamo vam 16 zanimljivih činjenica o Googleu.

Hrvatski

Google u Finsku donosi investiciju od 600 milijuna eura

Google u Europi trenutno ima data centre u Danskoj (Fredericia, u izgradnji), Irskoj(Dublin), Nizozemskoj (Eemshaven), Belgiji (Hamina i Saint-Ghislain) i Finskoj (Hamina u blizini granice s Ruskom Federacijom).

Upravo će ova posljednja lokacija biti dom još jednog data centra u čiju izgradnju Google namjerava da uloži 600 milijuna eura.

Hrvatski

VIDEO: Google prestigao Amazon u dostavi paketa dronom

Startup kompanija u vlasništvu Googleovog Alphabeta, Wing, dobila je dozvolu za prvu službenu dostavu paketa dronom. Iako su iz Amazona, ali i drugih kompanija već duže vremena najavljivali uvođenje ovakve usluge, čini se kako ih je Google ovim potezom sve prestigao.

Tako će ovaj tehnološki gigant s dostavom uz pomoć dronova krenuti u glavnom gradu Australije, Canberra.

Prema regulacijama vladine agencije civilnog zrakoplovstva, dron će moći slobodno letjeti iznad kuća i prometnica, ali morat će izbjegavati zračne luke.

Hrvatski

Google gasi svoju društvenu mrežu

Alphabet je najavio zatvaranje društvene mreže Google plus nakon curenja podataka korisnika.

Google će zatvoriti društvenu mrežu Google plus i postrožiti mjere razmjene podataka nakon što je otkriveno da je stotinama vanjskih inženjera možda omogućen uvid u podatke najmanje 500.000 korisnika.

Problem je otkriven i otklonjen u ožujku u sklopu analize mehanizama razmjene Googleovih podataka s drugim aplikacijama, navodi se u bilješci na Googleovom blogu.

Hrvatski

Sretan rođendan Google!

Google slavi 20. rođendan u ponedjeljak obilježavajući dva desetljeća u kojima je razvio tražilice tako utkane u svakodnevni život da je njegovo ime postalo glagol.  

Tvrtka planira proslaviti rođendan u San Franciscu ceremonijom posvećenom budućnosti intrnetskog pretraživanja i obećala je pritom nekoliko iznenađenja.

 

Kako je sve počelo

 

Hrvatski

LAZAR DŽAMIĆ: Raditi za Google nije posao, to je stil života

Lazar Džamić, priznati marketinški stručnjak, nedavno je posjetio Sarajevo, gdje je kroz druženje s brojnom publikom prenio svoje bogato iskustvo i znanje iz oblasti komunikacija, prenosi Magazin Azra.

Nekadašnji novinar i bivši šef za brend planiranje u europskoj centrali kompanije Google, Džamić je danas afirmiran pisac, digitalni strateg, profesor, motivator, putopisac, kroničar našeg vremena koji na jednostavan i zabavan način, recimo kroz fenomen stripa Alan Ford objašnjava naš mentalitet i društvo u kojem živimo.

 

Hrvatski