Francuska

Veleposlanica Francuske u Širokom Brijegu: Cilj je dovesti francuska poduzeća u BiH

Veleposlanica je istaknula kako se zbog pandemije europska poduzeća sada više okreću ovom dijelu nego dalekim zemljama, a to je prilika za BiH i Široki Brijeg. 

 

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je jučer u Gradskoj upravi Christine Toudic veleposlanicu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Kraljević je upoznao veleposlanicu o povijesnim prilikama na ovim prostorima, ali i s gospodarskim i turističkim potencijalom Širokog Brijega.

Hrvatski

Mostarski Nobel dugogodišnji partner Francuskog veleposlanstva u Sarajevu

Francusko veleposlanstvo u Sarajevu je tradicionalno, 14. srpnja 2018. godine obilježilo veliki francuski, nacionalni praznik – Dan pada Bastille, čijem su svečanom obilježavanju nazočile brojne zvanice.  

Bio je to i dan uoči završnice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, gdje su snage odmjerili Francuzi i Hrvati, što je dodatno „zagrijalo“ atmosferu i zasigurno bilo tema brojnih razgovora.

Hrvatski

Francuska dizajnerica kreira haljine od starih knjiga

Francuska dizajnerica Sylvie Facon izradila je niz haljina od najfinijih materijala, ali i sa zapanjujuće raskošnim detaljima.

Inspirirana koricama knjiga, bajkama ili sasvim jednostavnim motivima poput glazbenih nota, Facon je stvorila niz neobičnih haljina.

Koliko truda je uloženo u jednu od ovakvih kreacija, svjedoči činjenica da je primjerice za haljinu sazdanu od korica starih knjiga bilo potrebno 250 sati ručnog rada.

Hrvatski

Mario iz Mostara studij enologije odlučio nastaviti u Bordeauxu

Mario (22) je iz Mostara i bivši je učenik dvojezičnog frankofonog razreda Gimnazije Mostar.

Trenutno je na trećoj godini Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a master studij iz enologije odlučio je nastaviti u Bordeauxu, prijestolnici vina.

 

Studirat ćete enologiju, odakle interes za ovo područje?

 

Kao dijete, često sam boravio u kući na selu.

I dalje se volim tamo vraćati i baviti se pomalo vrtlarstvom.

Hrvatski

Škoda u Francuskoj lansirala kampanju u kojoj se ruga samoj sebi, ali i svim svojim kritičarima

Škodin povratak u 90-e podsjeća nas koliko su bili ružni Škodini modeli automobila, ali još bitnije, podsjeća nas na naše vlastite stilske promašaje. 

Škoda je u Francuskoj lansirala novu kampanju s kojom se mnogi mogu identificirati, prije svega sama Škoda koja se u oglasu ruga samoj sebi, ali i drugima.

Hrvatski

Grupa Atlantic traži 248 rukovoditelja u Francuskoj

Grupa Atlantic traži 248 rukovoditelja u Francuskoj. S manjkom kandidata na tržištu, tvrtka je revidirala svoje kriterije i način zapošljavanja kako bi pronašla zaposlenike. Donosimo intervju s Jacquesom Farinesom, voditeljem ljudskih resursa za grupu.

 

Doista imate poteškoće u zapošljavanju?

 

Naravno. Mi se nalazimo na područjima gdje je stopa nezaposlenosti oko 7%.

Hrvatski

RENAULT: Već preko 100 godina doprinosi svjetskom razvoju automobila

Neprestano uvodeći inovacije na području mehanike, koncepata i stila, Renault već preko 100 godina doprinosi svjetskom razvoju automobila. Renaultova veličanstvena industrijska i ljudska pustolovina obuhvaća povijesne modele, sportska postignuća, karizmatične ljude i inovacije koji su promijenili svijet automobila.

1898. - Osnivanje tvrtke

Hrvatski

Atlantic slavi 50 godina postojanja

Grupa Atlantic osnovana je 1968. i ove godine slavi čak 50 godina postojanja.

Ono po čemu je grupacija posebna jeste kontinuiran rast i razvoj od osnutka pa sve do danas.

Osnovana je u Francuskoj od strane dva inženjera, Paula Radata i Pierrea Lamourea, a grupacija se temelji na snažnoj industrijskoj kulturi, ali i na stanju uma koja ljude postavlja u središte.

Prva Atlantic tvornica otvorena je u Francuskoj, gdje ih danas imaju čak 10 od ukupno 20 koje su rasprostranjene po cijelom svijetu.

Hrvatski

Novoimenovani ambasador BiH u Francuskoj posjetio FIPA-u

U okviru priprema za diplomatsku misiju, novoimenovani ambasador BiH u Francuskoj Kemal Muftić posjetio je Agenciju za unaprjeđenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznao o trenutnoj privrednoj i investicijskoj suradnji između dvije zemlje.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić je upoznao ambasadora Muftića s radom Agencije na privlačenju stranih investicija i mogućnostima za ulaganje u BiH.

Hrvatski

Zašto je Atlantic osmi put proglašen za najboljeg poslodavca u Francuskoj?

Zašto je Atlantic osmi put proglašen za najboljeg poslodavca u Francuskoj?

1. Dobro organiziran odjel za ljudske resurse
Odjel za ljudske resurse Atlantic grupe postavio je personalizirane programe integracije, prilagođene programe obuke i godišnje intervjue za procjenu kako bi razmotrili promjene i potrebe za dodatnim edukacijama.

Hrvatski