FlyBosnia

FlyBosnia traži kabinsko osoblje, otvorili 30 radnih mjesta

U skladu sa trenutnim poslovnim planovima, raspisali su oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme na poziciju Kabinsko osoblje (stjuardesa/stjuard) kojim se traži 30 izvršitelja.

 

FlyBosnia je raspisala oglas za prijem kabinskog osoblja. Kako se navodi u oglasu, otvoreno je 30 radnih mjesta.

FLYBOSNIA d.o.o.  je aviokompanija sa sjedištem u Sarajevu koja putnicima pruža sigurno i modernizirano putovanje i ugodno iskustvo.

Hrvatski

FlyBosnia ponovno pokreće operacije s tri aviona

Tijekom prvog vala virusa u Europi, aviokompanija je izvršila niz čarter letova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije do Kine, prevozeći medicinske potrepštine i opremu.

 

FlyBosnia će obnoviti letove iznajmljivanjem tri aviona. Vlasnik kompanije, Al Shiddi Group, potvrdio je da je avio-kompanija potpisala ugovore za tri aviona Airbus A320 kapaciteta za sjedenje 180 putnika, izvijestio je EX-Yu Aviation.

Hrvatski

Bilalbegović više nije direktor firme FlyBosnia

Imenovan je za direktora u lipnju/junu, nakon što je ostavku podnio Chris Gabriel, uspješni australski biznismen i jedan od stotinu najutjecajnijih IT biznismena u svijetu.

 

Tarik Bilalbegović nije više na poziciji generalnog direktora bh. aviokompanije "FlyBosnia", saznaje "Dnevni avaz“.

On je, prema informacijama "Avaza", dobio otkaz, a ranije je sam nudio ostavku.

Bilalbegović je jučer kontaktiran kako bi nam pojasnio razlog otkaza, ali nam je rekao da je na putu i da možemo razgovarati tek u ponedjeljak.

Hrvatski

Za 55 eura do Rima: Predstavljena nova linija za Mostar

Karte će koštati 55 eura, a poseban naglasak na uspostavljanju te linije stavljen je na Međugorje koje godišnje obiđe oko dva milijuna katolika iz cijelog svijeta.

 

Kompanija FlyBosnia predstavila je na Global Aviation Sumitu koji se održava ovog tjedna na Malti nove linije od Mostara do Rima na kojima će letjeti svakog ponedjeljka od 16. prosinca/decembra.

Karte će koštati 55 eura, a poseban naglasak na uspostavljanju te linije stavljen je na Međugorje koje godišnje obiđe oko dva milijuna katolika iz cijelog svijeta.

Hrvatski

VIDEO Aviokompanija FlyBosnia povezala Sarajevo i London

Aviokompanija FlyBosnia jučerašnjim je letom povezala Sarajevo i London, što predstavlja prvu zračnu vezu između ta dva grada nakon 12 godina.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković izjavio je da uspostavljanjem te linije Aerodrom nastavlja korporativni rast na svim poljima, što doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala.

Direktor kompanije FlyBosnia Tarik Bilalbegović rekao je da će avion na toj liniji letjeti utorkom, subotom i nedjeljom.

Hrvatski

Sa Sarajevskog aerodroma u ovoj godini letovi prema devet novih destinacija

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2019. godini leti se prema sedam novih destinacija i to prema gradovima Rijad, Gasim, Džeda, Kuvajt, Atena, Berlin i Gothenborg.

"Pored novih aviolinija i ove godine aviokompanije Swiss International Air Lines i Air Arabia su ponovno uspostavile letove za Zurich i Šaržu, dakle imamo devet novih ruta", kazali su Feni s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Do kraja godine, kako očekuju, aviokompanija Flybosnia bi mogla uvesti nove linije.

Hrvatski

Od jeseni nova direktna linija iz Sarajevo do europske prijestolnice

Nove linije prema europskim metropolama ”FlyBosnia” uvodi nakon što je uspostavila letove za Saudijsku Arabiju i Kuvajt.

Građani Sarajeva i oni iz okoline od jeseni će imati mogućnost direktnog leta za London.

To je danas potvrdio novoimenovani direktor kompanije ”FlyBosnia” Tarik Bilalbegović, najavivši i linije prema Parizu i Rimu.

Nove linije prema europskim metropolama ”FlyBosnia” uvodi nakon što je uspostavila letove za Saudijsku Arabiju i Kuvajt.

Hrvatski

Ruska aviokompanija iFly planira uspostavu linije Sarajevo - Soči

Ruska aviokompanija iFly Airlines planira uspostavu letova na liniji između Sočija i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Naime, ruska privatna firma sa kineskim udjelom kapitala dobila je dozvole za nove linije od državne agencija za avijaciju Rosaviatsia.

Riječ je o linijama iz crnomorskog ruskog odmarališta za Sarajevo, Beograd i Zagreb.

Hrvatski