Donald Trump

Trump prikupio milijardu dolara za novi biznis

Bivši američki predsjednik Donald Trump je objavio da su ulagači obećali milijardu dolara za njegov novi poslovni pothvat – platformu društvenih mreža, prije planiranog izlaska na burzu.


Trump Media & Technology Group radi na pokretanju aplikacije za društvene mreže pod nazivom Truth Social početkom sljedeće godine.

Trumpu i dalje zabranjeno otvaranje nalog na Twitteru i Facebooku nakon napada na američki Kapitol u siječnju/januaru, odnosno jer je procijenjeno da je on poticao nasilne demonstrante.

Hrvatski

Evo što sve posjeduje Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump trenutno je najbogatiji kandidat i za sljedeće američke izbore koji se održavaju iduće godine.

Trumpovo bogatstvo procjenjuje se na 3,1 milijardu dolara.

Osim njega, za sada je u utrci samo još jedan milijarder Tom Steyer, sa imovinom od 1,6 milijardi. Ostali kandidati uglavno su milijunaši.

Prema procjenama Forbesa, najveći dio Trampovog bogatsva je u nekretninama u New Yorku – 1,47 milijardi dolara.

Hrvatski

Sad znamo zašto je Donald Trump toliko zagrizao za Grenland

Ideja američkog predsjednika Donalda Trumpa o kupnji Grenlanda možda je puka fantazija, no SAD je već 'bacio oko' na resurse tog otoka, posebno na bogata nalazišta rijetkih metala Zemljine kore, piše The Financial Times.

Washington je nedavno s Grenlandom potpisao memorandum o suradnji na vađenju tehnoloških metala, tragajući za alternativnim izvorima opskrbe nakon što je Kina naznačila da bi mogla ograničiti njihov izvoz u SAD, piše londonski list.

Hrvatski

Što stoji iza Trumpova pokušaja da kupi najveći otok na svijetu

Izvještaji kako Donald Trump vidi Grenland kao dobru priliku za kupovanje, nisu bili šala. "To je zanimljiva priča", rekao je Larry Kudlow, ekonomski savjetniku u Bijeloj kući u nedjelju za Fox News. ''To se razvija. Gledamo u to. Ne znamo. Ne želim predvidjeti ishod. Samo znam da predsjednik, koji zna par stvari o kupovini nekretnina, želi pogledati potencijalnu kupnju Grenlanda'', rekao je ovaj Trumpov savjetnik.

Hrvatski

Popularna investitorica: “Donald Trump je najbolji prodavač kojeg sam ikad vidjela”

Prema investitorici Barbari Corcoran, Donald Trump je fenomenalan prodavač. Ona ga je poznavala još u vrijeme kada je radio s nekretninama u New Yorku.

“On je genij u otkrivanju ranjivosti u nečijoj osobnosti”


Za nju, Trump nije smo odličan prodavač već je najbolji prodavač kojeg je ikada upoznala koji je u isto vrijeme kada je i ona pokretala svoju tvrtku pokrenuo svoju.

Hrvatski

Najbolji biznis filmovi u 2018. godini

Bila je ovo dobra godina za dokumentarce o biznisu i inovacijama, piše Inc.com.

Postoji grupa takvih filmova koje ne želite propustitI.

“Paris to Pittsburgh” je jedan od njih. 

Nakon odluke predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trumpa da izađe iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama, dokumentarac “Paris to Pittsburgh” prati pojedince koji se bore protiv utjecaja klimatskih promjena u “svojim dvorištima”. 

Hrvatski

Vlasnik Jack Daniel'sa u problemima zbog europskih carina

Proizvođač američkog viskija "Jack Daniel's", "Brown-Forman Corp." osjetit će "ubod" trgovinskih sporova između SAD-a i Europske unije i nametnutih carina na piće, izvještava "Wall Street Journal". 

Kompanija koja stoji iza burbon brendova kao što su "Old Forester" and "Woodford Reserve", upozorila je da dobit za tekuću fiskalnu godinu neće opravdati preliminarne prognoze zbog nesigurnosti u međunarodnoj trgovini i dodatnih troškova koje stvaraju nedavno usvojene carine EU. 

Hrvatski

Harley-Davidson seli dio proizvodnje iz SAD

Donald Trump kritizirao je proizvođača motocikala Harley-Davidson zbog planova da premjeste dio proizvodnje iz SAD kako bi zaobišli nove carine Evropske unije.

Trump je na Twitteru napisao da je iznenađen da je ova kompanija prva „podigla bijelu zastavu“ i dodao: „Ja sam se borio za njih“.

Harley-Davidson je ranije saopćio da će proizvodnju motocikala za europske države izmjestiti iz SAD zbog novih carina na uvoz robe iz SAD u EU.

Hrvatski

Singapur potrošio 12 milijuna dolara za susret Trumpa i Kima

Singapur, koji je bio domaćin nedavnog povijesnog susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Un-a, potrošio je 12 milijuna dolara na taj događaj, najviše na sigurnost.

Ranije je navedeno da je za summit na singapurskom otoku Sentosa osigurano 20 milijuna dolara, što je izazvalo kritike u toj zemlji.

Marketinški eksperti vjeruju da će publicitet tog sastanka se desetostruko isplatiti Singapuru, prenosi RT.

Hrvatski